Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya İntegral Menkul Değerler A.Ş. ARASTIRMA UZMANI

Bugün Euro Bölgesi birinci çeyrek, ikinci hesaplama büyüme oranları açıklandı. Mevsimsellikten arındırılmış Euro Bölgesi (hem EA19 hem de EU28 ülkelerinde) büyüme verisi çeyreklik bazda %0,4 artış gösterdi.

Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise Euro Bölgesi %1,0 oranında büyüme sağlandı. Aynı zamanda Euro Bölgesi ihracat oranı %0,8, ithalat oranı ise %1,2 düzeyinde açıklandı. Eurostat tarafından yayınlanan büyüme raporunda, Euro Bölgesi hane halkı tüketim harcamalarının büyüme oranına olumlu katkısı olduğu belirtildi. Diğer yandan Almanya büyüme oranı 2014 yılı son çeyrekte %0,7 seviyesinden bu yıl ilk çeyrekte %0,3 oranında zayıf bir görünüm sergiledi. Euro Bölgesinin diğer güçlü ekonomileri olan Fransa, İtalya ve İspanya büyüme oranları 2014 yılından bu yana kademeli olarak güçlendiği görüldü. EUR/USD paritesi sabah saatlerinde 1,1340 seviyesinden kademeli olarak 1,1200 bölgesine doğru geri çekilme gerçekleştirdi. Diğer yandan Yunanistan gelişmeleri dikkat çekti. Yunanistan, kreditörlere mali hedefler ve borçlar konusunda anlaşmaya varmaya yönelik alternatif bir tasarı sundu. Ancak Avrupa Birliği yetkilisinden Yunanistan’ın nakit karşılığı reform gelişmelerinde yeni sunulan teklifin yeterli olmadığı açıklaması geldi. Aynı zamanda Eurogroup Başkanı Dijsselbloem’dan Yunanistan’ın alternatif reform paketinin geliştirilmesi yönünde açıklamalar takip edildi. 

EUR/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde, paritenin 1,13 bölgesine geldiğinde alım yönünde yavaşlama gözlemleniyor. Paritede 1,1200 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar pozitif bölgeyi işaret ediyor. Aynı zamanda 1,1265-80 direnci aşağı yönde geri dönüş sergilediği teknik bölgeyi oluşturuyor. Bu bağlamda, yükselişlerin 1,1280 direnci üzerindeki seyri paritenin alım yönünü hızlandırabilir. Paritenin yukarı yönde hız kazanması durumunda 1,1320 – 1,1390 seviyelerine doğru güçlenme yaşanabilir. 
 

eeeeeee.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.