Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Bugün Strazburg’ta Yunanistan borç sorununa yönelik olağan üstü toplanan Euro Bölgesi liderleri, Yunan Hükümetine 5 gün süre daha tanıdı. Toplantılarda çözümsüz kalan Yunanistan sorunu için Pazar günü kritik gün olarak belirlendi. Zirvede alının karara göre süreç şu şekilde işleyecek. Yunanistan Hükümetinden talep edilen yeni reform paketi en geç Perşembe gününe kadar sunmasının ardından AB – IMF ve ECB’nin 12 Temmuz’da AB zirvesinde olumlu görüş bildirip bildirmeyeceği takip edilecek. Görüşmelerde alınan sonuç, kemer sıkma konusunda her iki tarafta taviz vermez ise uzlaşma olması zor. Her ne kadar Avrupa cephesinde yardıma hazır bir tavır görülse de görüşmelerde uzlaşmaya yakın görünmüyorlar. Buna karşın Euro anlaşma için verilen 5 günlük süreyi olumlu fiyatladı ve EUR/USD paritesi 1,1050 direnç bölgesini test etti.  

Bununla birlikte, dolar endeksi dün gördüğü 97,00 seviyesinden 96,50 seviyesine doğru geri çekildi. Amerika Birleşik Devletlerinde bugün 17- 18 Haziranda gerçekleştirilen FOMC toplantısının tutanakları 21:00’da açıklanacak. Fed toplantı kayıtlarında kullanılacak tonlama dolar cephesinde etkili olabilir. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Fed toplantısında güvercin tonda açıklamalar dikkat çekmişti. Toplantı kayıtlarında güvercin tonlamanın devam etmesi paritedeki dalgalanma boyunu kısaltabilir. 

EUR/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde, parite fiyat hareketlerinin günlük grafikte oluşturduğu yükselen trendin aşağı yönde ihlal edilmesinin ardından 1,10 bölgesine doğru toplanma görülüyor. Paritenin 1,1030 – 1,1050 direnç bölgesinin üzerinde tutunma çabası paritenin alım yönünü güçlendirebilir. Buna karşın yükselen trendin geçtiği 1,10 seviyesinin üzerinde kalıcı görünüm sağlanamaması 1,0860 – 1,0820 bölgesine doğru geri çekilmeleri destekleyebilir. Bu noktada, Paritede yeniden kırmızı kanal çizgisine doğru tepkilerin oluşması Euro kanadında satış fırsatı verebilir.

Dirençler: 1,1130 / 1,1245 / 1,1275
Destekler: 1,1000 / 1,0860 / 1,0820

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/EURUSD_20150708171207.png

eee-003.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.