Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı 

Sabah saatlerin Yunanistan borç sorununa yönelik anlaşmanın sağlandığı haberleri EUR/USD paritesinde 1,1200 – 1,1000 bölgesi arasında sert hareketler oluşturdu.  Yunanistan hükümetinin uygulamayla yükümlü olduğu yeni reform adımlarında özelleştirmeler, otomatik harcama kesintileri, kurumlar vergisi, KDV güncellemeleri ve faiz dışı fazla konularında düzenlemeler dikkat çekiyor. Bundan sonraki ilk adım, Yunan Başbakanı Tsipras’ın yeni programının meclisten geçirmesi olacak. Yunanistan açısından sürecin olumlu devam etmesi köprü kredisinin sağlanması ve Yunan Bankalarına likidite desteği ile devam edecek. Diğer yandan bugün ECB Yunanistan Bankaları için ELA fonunu 89 Milyar Euro olarak sabit bıraktı. Yunan hükümetine Çarşamba gününe kadar sunulan süre oldukça kritik. Bu süre zarfında Yunan bankaları kapalı kalmaya devam ediyor. 

EUR/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde, parite fiyat hareketlerinin oluşturduğu yükselen trendin 1,1040 seviyesinde aşağı yönde kırılma eğilimini görüyoruz. Paritede oluşan tepki satışının devam etmesi durumunda 1,0520 – 1,1466 seviyeleri arasında oluşan 1,0990 Fibo seviyesi test edilebilir. Buna karşın yükselen trendin aşağı yönde ihlal edilmesinin ardından paritenin 1,1040 – 1,1050 destek bölgesi üzerinde tutunma gerçekleşebilir. Ancak, EUR/USD paritesinde yukarı yönde denenebilecek yeni pozisyonlar için temkinli davranılması görüşündeyiz.

Dirençler: 1,1190 / 1,1245 / 1,1330 
Destekler: 1,1023 / 1,0990 /1,0953

eurousd.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/