Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Yunanistan ile Uluslararası kreditörler arasındaki anlaşma açısından yarın kritik bir gün olacak. Yeni reform adımlarının parlamentoda olumlu yönde onaylanması durumunda köprü finansmanı gündeme gelecektir. Ancak anlaşma sağlanamaması durumunda Yunan hükümetinin sorgulanacağı bir süreç yaşanması muhtemel. 

Diğer yandan bugün Euro Bölgesi ve kıta ülkelerinde yoğun veri akışı takip edildi. Mayıs ayına ait Euro Bölgesi sanayi üretim verisi aylık bazda %0,4 daralma gösterdi. Enerji ve dayanıksız tüketim mallarındaki azalma, Euro Bölgesi sanayi üretimine olumsuz etki etti. Yıllık bazda %2,0 oranında olan piyasa beklentisinin altında %1,6 oranında açıklanan verinin ardından EUR/USD paritesinde sınırlı geri çekilme yaşandı. Almanya ZEW mevcut durum beklenti anketi, Almanya’da Temmuz ayına ait ekonomik görünüm olumlu olacağı yönünde açıklandı. 

ABD cephesinde Haziran ayına ait perakende satışlar %0,3 olan piyasa beklentisinin altında %0,3 daralma yönünde açıklandı. Bununla birlikte Mayıs ayına ait veri %1,2’den %1,0 oranına revize edildi. Çekirdek perakende satışlar da %0,5 olan piyasa beklentisinin altında %-0,1 oranında zayıf görünüm sergilerken, Mayıs ayı verileri aşağı yönde revize edildi. ABD verileri ardında EUR/USD paritesinde 1,1080 seviyesine doğru alım yönünde hızlanma yaşandı. 
EUR/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde, parite fiyat hareketlerinin oluşturduğu düşüş trendi devam ediyor. Paritenin 1,0990 seviyesi altında satım yönünün zayıfladığını ve 1,10 bölgesine doğru denge arayışını desteklediğini görüyoruz. Paritenin 1,1050 – 1,1020 bölgesinde fiyat hareketlerinin dengelendiği görülüyor. Paritenin yükseliş ivmesini sağlaması için düşüş trendinin geçtiği 1,1135 seviyesini yukarı yönde aşması gerekmekte. Yukarı momentumun sağlanamaması ve bu bölgeden geri, dönüş gerçekleşmesi durumunda 1,0950 seviyesine doğru kademeli olarak düşüş gerçekleşebilir.

Dirençler: 1,1120 / 1,1190 / 1,1245 
Destekler: 1,0990 /1,0953 /1 0820

eudusd.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/