Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Yunanistan ile kreditörler arasında sağlanacak anlaşmanın bel kemiği olan reform adımları parlamento onayına sunuldu. Parlamento onayından geçip geçmediğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak AB Komisyonu ve IMF tarafından, ülkenin makro-ekonomik görünümüne dair genel çerçevede borç / büyüme oranında oluşan fark ile yüksek finansman açığının yarattığı riskler konusunda açıklamalar takip edildi. Yunanistan’a dair alınacak kararlar Yunan hükümetinin sorgulanmaya başlanacağı bir süreç yaratabilir.

Yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi ve Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı’nın gerçekleştirmesi beklenen konuşmalar oldukça önemli. Bugün Washington’da konuşma yapan Fed Başkanı Jannet Yellen, ekonomi beklendiği şekilde hareket ederse bu yıl bir yerlerde faiz artırmak uygun olacağını belirtti. Bununla birlikte Haziran ayına ait ABD sanayi üretim ve kapasite kullanım oranı piyasa beklentisinin üzerinde olumlu bir tablo çizdi. Veri ve açıklamaların ardından dolar endeksi 97,00 seviyesine doğru güçlenirken, EUR/USD paritesinde 1,0950 desteğinin aşağı yönde zorlandığı görülüyor.

EUR/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde, günlük grafikte 1,0960 fibo düzeltme seviyesi çevresinde zorlanma yaşandığı görülüyor. Paritenin 1,0960 – 50 bölgesinde satım yönünün kuvvetlenmesi paritenin ilk olarak 1,0820 destek seviyesine doğru geri çekilmesine neden olabilir. Buna ek olarak dolar endeksinin 97,00 seviyesi üzerinde güçlenme devam etmesi de paritenin aşağı yönünü destekleyebilir. Buna karşın 1,0950 seviyesi üzerinde tutunma çabalarının cevap vermesi paritenin 1,1000 bölgesine doğru zayıf hareketlerini destekleyebilir.

Dirençler: 1,1000 / 1,1050 / 1,1120
Destekler: 1,0910 /1,0820 /1 0780

9998811.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/