Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, bugün günün erken saatlerinde açıklanan RICS konut fiyat endeksinde yaşanan yükselişten kuvvet aldı ve gün içinde 1.5420 direnç seviyesi yakınına kadar yükseldi. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayı sonrasında yaşanan en yüksek artışı gerçekleştiren RICS konut fiyat endeksi, Haziran ayında %40 yükseliş kaydetti. RICS’ın yaptığı açıklamada ucuz konut kredileri ve istihdamda yaşanan toparlanmanın konut talebini canlandırmış olabileceğini belirtti. Gün içinde para politikası toplantısını sonlandıran İngiltere Merkez Bankası ise beklendiği gibi faiz oranı ve varlık alım programında bir değişikliğe gitmedi. ABD’de açıklanan haftalık işsizlik başvuruları ise beklendiği gibi olumlu bir görünümü işaret etmedi.  Devam eden işsizlik başvuruları geçtiğimiz haftaya göre 69 bin kişi artarken, ilk işsizlik başvuruları da 15 bin kişi arttı. Açıklanan ABD verileri Dolar’ın Sterlin karşısında kısmi de olsa değer kaybetmesine neden oldu. ABD için büyüme beklentisini aşağı yönde revize eden IMF de piyasada Dolar talebinin azalmasına neden olmuş durumda. IMF, ABD için 2015 büyüme beklentisini %3.1’den %2.6’ya düşürdü. 

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; yakın süreçte 1.5500 bölgesinden başlayan kısa vadeli düşüş eğilimi altında devam eden hareketin, düşen direnç çizgisini baskı altına aldığı görülmekte. 1.5415 seviyesinden bulunan direnç seviyesinin de üzerine geçilmesi paritede alış pozisyonlarının artmasına neden olabilir. Saatlik bazda Bollinger bandının da aynı fiyat alanında bulunduğu görülüyor. Teknik göstergelerde yine saatlik grafikte MACD ile fiyat arasında yaşanan uyumsuzluk sonrasında yükselişe geçtiği gözlemlenen Sterlin / Dolar paritesi için MACD’nin pozitif alana geçmesi de alış pozisyonlarında artış olduğunu gösterecektir. Yukarı alanda yaşanabilecek bir kırılma sonrasında 1.5470 / 1.5485 aralığı ilk direnç bölgesi olarak izlenebilir.

Destekler: 1.5375 / 1.5330 / 1.5250
Dirençler: 1.5415 / 1.5470 / 1.5540

1051514.jpg


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/​