Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi bugün İngiltere’de perakende satışlar verisinin açıklanmasıyla beraber hareketlilik yaşadı. Ekonomistlerin aylık %0.4 artış beklentilerine karşılık -%0.2 düşüş gösteren satışlar Pound tarafında olumsuz etki yarattı. Veri öncesinde 1.5670 seviyelerinde fiyatlanan GBP/USD paritesi 1.5580 seviyelerine kadar geriledi. verinin etkileri konusuna kısaca değinirsek; aylık ve yıllık bazda beklentileri karşılayamasa da son 3 aylık periyotta perakende satışlar %0.7 artmış gözüküyor. Bu nedenle bugün beklentilerin altında kalan verinin olumsuz fiyatlanması uzun süreli olmayabilir. İngiltere Merkez Bankası yılsonuna kadar maaş ve ücretlerde yükseliş bekliyor aynı zamanda düşük enflasyon da tüketicinin harcamalarına yardımcı olabileceği gerekçesiyle ileriye yönelik talep ve enflasyonda artış bekleniyor.
 
GBP/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda paritede 50 günlük hareketli ortalama 1.5560 seviyesinden geçiyor ki veri sonrası yaşanan düşüşte de bu bölge destek rolü üstlenmişti. Geçmiş 2 hafta öncesine bakıldığında paritenin ağırlıklı olarak 1.5330 ve 1.5454 seviyelerinden destek aldığı görülüyor. Aynı zamanda son birkaç gün içinde GBP/USD’de 1.5670 direncine yönelik denemeler başarısız kalarak geri çekiliyor. Bu nedenle paritede bu bandın aşılamaması durumunda teknik olarak satış denemeleri görülebilir.
 
Dirençler: 1.5670/ 1.5780/ 1.5830
Destekler: 1.5560/ 1.5540/ 1.5330

integral-001.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/