Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, dün İngiltere’de açıklanan ikinci çeyrek büyüme oranının beklentilere paralel ve güçlü bir içerikle açıklanmış olmasının etkisiyle birlikte bugünde yükselişini sürdürmeye devam etti. Bugün ise piyasaların dikkati Fed FOMC toplantısında para politikasına yönelik olarak alınacak kararlarda. Piyasada oluşan genel kanı bu toplantıda faiz artırımına gidilmeyeceği yönünde ama ilerleyen toplantılara yönelik olarak oluşturacak bir beklenti ABD Dolarının değeri üzerine hareketlilik yaratabilir. Fed başkanı J.Yellen daha önce yapmış olduğu açıklamalarda bu yıl içinde faiz artırımına başlamak istediklerini dile getirmişti. Bu kapsamda Eylül ya da Aralık ayına yönelik olarak verilebilecek bir mesaj Doların değerini artırıp Sterlin/Dolar paritesinde değer kaybı yaşanmasına neden olabilir. 

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; parite fiyatının 1.5930 seviyesinden başlayan düşüş trendiyle 1.5170 seviyesinden başlayan yükseliş trendi arasında sıkışma içinde olduğu görülmekte. Son saatlerde düşüş trendinin üzerine geçen parite fiyatının günü trend üzerinde kapatması güçlü duruşun devam etmesine neden olabilir. Bu kapsamda en kritik direnç seviyesi olarak 1.5675 bölgesinin ön plana çıktığı görülüyor. Bu seviye üzerindeki olası fiyat oluşumları pariteyi 1.5800 direncine doğru desteklemeye devam edebilir. Direnç bölgesinden gelecek satışlarda ise 1.5550 / 1.5540 aralığı ilk ana destek seviyesini oluşturuyor. Bir alt destek seviyesi ise 1.5460 fiyatın bulunmaktadır. Satışların hız kazanabilmesi için, bugün itibariyle 1.5420 desteğinden geçen yükseliş trendinin kırılması gerekmektedir. 

Destekler: 1.5550 / 1.5540 / 1.5460
Dirençler: 1.5640 / 1.5675 / 1.5800

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/GBPUSD_20150729153356.png

eeeeeeeeee-003.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.