Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, ABD’de açıklanan ekonomik veriler ardından dalgalanmış olsa da şu an için veri öncesi değerlerde seyretmeye devam ediyor. İngiltere’de ise bugün açıklanan önemli bir makro ekonomik bulunmuyor. Birleşik Devletlerde açıklanan verilere göre, ikinci çeyrekte büyüme bir önceki çeyreğe göre %2.3 artmış durumda. Kişisel tüketim harcamaları ise %2.9 artış kaydetti. ABD’de açıklanan istihdam verilerinde ise görünüm pozitif değildi. İşsizlik başvurularının geçtiğimiz haftaya göre 12 bin kişi arttığı açıklandı. Devam eden işsizlik başvurularında ise 55 bin kişilik artış yaşanmış durumda. 

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.5170 seviyesinden başlayan ana yükseliş trendi üzerinde hareket eden fiyatın 1.5330 ve 1.5490 seviyelerinden başlayan iki farklı ve kısa vadeli yükseliş trendinin de üzerinde bulunduğu görülmektedir. En yakın trend çizgisinin geçtiği 1.5590 seviyesinin Fibonacci 23.6’lık dilim ile kesiştiği görülüyor. Bu kapsamda bu seviyenin aşağısına geçilmesi 1.5540 / 1.5540 destek bölgesine doğru geri çekilme yaşanmasına neden olabilir. Hareketin güç kazanıp yükselebilmesi için ise 1.5675 direnci oldukça önemli bir nokta konumunda. 1.5675 üzerinde kalıcılık sağlanması 1.5800 bölgesine doğru alımların devam etmesine neden olabilir.

Destekler: 1.5590 / 1.5540 / 1.5460
Dirençler: 1.5640 / 1.5675 / 1.5800

ppppppppp.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.