Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, veri akışının günün ilk yarısında sakin olduğu bugün 1.5800 direncini baskılamaya devam ediyor. Gün içinde Çin Merkez Bankasının faiz indirimine gitmesi sonrasında ABD Dolarında kısmi bir toparlanma yaşandığı görüldü ama bu durumda parite üzerinde kalıcı bir etki yaratmadı. Günün devamında ABD’de açıklanacak olan veriler takip edilmeye devam edecek. Yarın ise New York Fed Başkanı William C.Dudley yapacağı konuşma dikkat çekiyor. Faiz artışı konusunda verebileceği mesajlar hareketliliği artırabilir. İngiltere kanadında ise Cuma günü açıklanacak olan ikinci çeyrek ikinci okuma büyüme oranı haftanın en kritik verisi konumunda bulunuyor.

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; kısa süre önce 1.5420 seviyesinden başlayan yükseliş kanalı içinde hareketin devam etmekte olduğu görülüyor. Haziran ayı ortasından sonra oluşan zirve (1.5928) ve dip (1.5328) seviyeleri arasında yapılan Fibonacci hesaplamasına göre Fibo 61.8’in geçtiği 1.5700 seviyesindeki direncin aşılmasıyla birlikte 1.5800 bölgesine doğru hareketin devam ettiği görüldü. Bu seviyenin üzerinde geçilmesi ise 1.5930 seviyesi ikinci direnç olarak takip edilebilir. 1.5850 bölgesini de ara direnç olarak göz önünde bulundurmak yararlı olacaktır. Yükseliş kanalının ve Fibonacci 61.8 seviyesinin geçtiği 1.5700 / 1.5720 aralığı destek olarak konumlanmış durumda. Bu desteğinin altında kalınması durumunda kanal kırılması yaşanabilir. Böyle bir senaryoda 1.5630  / 1.5555 destek olabilecek Fibonacci seviyelerini oluşturuyor.

Destekler: 1.5700 / 1.5630  / 1.5555
Dirençler:  1.5785 / 1.5800 / 1.5850

tablo-2-014.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir