Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yard.

USD/JPY paritesi dün Kuroda’nın Yen’in daha fazla değer kaybetmesi ihtimalinin düşük olduğunu belirtmesi ile 122,45’lere kadar düşerken gelen tepki alımları ile yeniden yükselmeye çalışıyor. 

ABD’den gelen perakende satışlar ve haftalık işsizlik başvuruları verilerindeki karmaşık görünüm de paritede volatiliteyi artırdı. Verilerin detayı incelendiğinde Mayıs ayı perakende satışların beklentiler düzeyinde %1,2 arttığı görülmekte. Fakat haftalık işsizlik başvuruların ilk ve devam eden başvuruların beklentilerin üzerinde artış göstermesi paritedeki yükselişi engellemekte. Haftalık işsizlik başvuruları raporunda ayrıca 4 haftalık ortalamanın da yükselmesi bir süredir düşen başvuruların yarattığı iyimserliği tersine çevirerek Dolar’da zayıf görünüme neden oluyor. Yarın ise veri akışında ABD Mayıs ayı ÜFE ve Japonya’da Nisan ayı sanayi üretim verileri takip edilecek. 

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde yükselişte 124,10-20 direncinde zorlanma olduğu görülmekte. Paritenin yükselişini sürdürmesi açısından 124,10-20 direncini aşıp üzerinde kalıcılık sağlaması önemli. Bu durumda ayrıca 124,90 direnç bölgesi de önemli olacak. Geri çekilmelerde ise ana destek 122,45 olmak üzere öncesinde 123,20 desteği takip edilebilir. 

aaaa-006.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

 
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.