Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

USD/JPY paritesi trend dönüş hareketini yapıyor. Yükselen Dolar endeksi paritedeki yükselişi destekleyen ana unsur olmakla birlikte, ABD’deki zayıf veri akışı Dolar’a olan artan talebi sınırlıyor. Mayıs ayına ait dayanıklı tüketim malları siparişinin beklentilerin üzerinde daralması ve Nisan ayına ait verinin de negatif revizyonu paritenin yükseliş ivmesini sınırlayan ana etken. Yarın ABD’de ilk çeyreğe ilişkin büyüme verisi revize edilecek. Fed’in Haziran ayı toplantısında 2015 yılına ait büyüme beklentilerini aşağı çekmesinde ilk çeyreğe ilişkin zayıf verinin önemi büyüktü. Bu da Dolar’da Fed sonrası küresel manada satış etkisi yaratmıştı. Piyasanın ilk çeyrek verilerine olan hassasiyeti düşükken Fed’den gelen adım yarın açıklanacak büyüme verisinin piyasaya olan etkisini artırabilir. 

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde paritenin düşüş trendinin kırılması sonrası trend dönüş hareketini gerçekleştiriyor. MACD ile fiyat arasındaki uyuşmazlık da paritedeki 122,45 bölgesindeki ikinci dibin hacimsiz olduğunu gösteriyor. Paritenin yeniden yükseliş trendine dönmesi için 124,40 direnci üzerine çıkması ve üzerinde tutunması gerekiyor. Yükselişin devam etmesi halinde 124,90 ve 125,70 dirençleri göze çarpıyor. Trend dönüşü sağlanamaz ve geri çekilme gerçekleşirse 123,80 / 123,30 ve 122,45 destekleri takip edilebilir. 

sa8fa7f.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/