Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yard. 

USD/JPY paritesi bugün yayımlanacak olan FOMC Haziran ayı toplantısı tutanakları öncesinde 121,45 ana desteğini kırarak düşüşünü sürdürüyor. Yunanistan ve Çin’e yönelik endişeler Yen’e olan talebi artırırken, Dolar’ın da güç kaybı içerisinde olması paritedeki geri çekilmeye neden olan ana etken. Çin’de özellikle son 4 haftadır Şangay endeksinin düşüşünü sürdürmesi ve bugün de %6’ya yakın kaybı Japonya ekonomisi için de risk oluşturabilir. Japonya Merkez Bankasından gelen açıklamada Çin ekonomisindeki zayıflamanın ilerleyen dönemlerde Japonya’nın büyümesini baskılayabileceği açıklaması geldi. ABD kanadında ise bugün Haziran ayı FOMC toplantısının tutanakları yayımlanacak. Faiz artırımının olmadığı ve büyüme-işsizlik beklentilerinin negatif yönde revize edildiği toplantı tutanaklarında Fed’in ekonomi hakkındaki yorumu takip edilecek. 

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde geri çekilmede 121,45 desteğinin kırıldığı görülmekte. Geri çekilmede 120,70 desteği üzerinde tutunma önemli olmakla birlikte bir sonraki destek olarak 119,80 bölgesi öne çıkmakta. Yükselişte ise 121,45 / 122,00 ve 122,45 dirençleri göze çarpmakta. 

Dirençler: 121,45 / 122,00 / 122,45
Destekler: 120,70 / 119,80 / 119,00

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/USDJPY_20150708171948.png

yyyy.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.