Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Analist

 

USD/JPY paritesi Japonya’da piyasaların tatil olması sebebiyle volatilitesini düşürürken, Dolar’ın küresel piyasalarda yeniden güç kazanması ile birlikte 124,20 direnci üzerinde tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta konuşma yapan Fed Başkanı Yellen, daha önceki konuşmasında da belirttiği üzere ilk faiz artırımı için 2015 yılını telaffuz etti. Bu da 2016 yılına yönelik beklentileri azaltarak Dolar talebini artırdı ve paritedeki yükselişi yeniden beraberinde getirdi. Asya cephesinde ise Çin’den gelen büyüme verisinin beklentileri aşarak %7 açıklanması da güvenli liman olan Yen talebini azaltmaya devam ediyor. Yunanistan’da ise iyimserliğin artması durumunda Yen talebinin daha da azalarak paritenin yukarı yönlü hareketini desteklediği görülmekte. Japonya’da Haziran ayı toplantısının tutanakları yayımlanacak. ABD’de ise Cuma gününe kadar makro bir veri bulunmamakta.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 124,20 direncinin aşıldığı ve üzerinde tutunma çabasının devam ettiği görülmekte. Ana direnç 124,70-90 bölgesi olmak üzere bu seviyenin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 125,70 direnci takip edilebilir. Geri çekilmede ise 124,20 ve 123,75 destekleri öne çıkmakta.

Destekler: 124,20 / 123,75 / 122,90
Dirençler: 124,70 / 124,90 / 125,65

87711.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/