Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analist

USD/JPY paritesi dün Çin’den gelen bilançoların zayıf görünümünün Yen talebini artırması ile düşerken, Dolar endeksinin yeniden güçlenmesi ile yükselmeye çalışıyor. Paritenin seyri açısından bu hafta nispeten daha önemli. Geçtiğimiz hafta piyasalardaki veri akışının sakinliği sonrası bu hafta hem ABD’de hem de Japonya’da önemli veriler açıklanacak. ABD kanadında bugün başlayan ve yarın kararı açıklanacak olan Fed toplantısında faiz artırımına ilişkin söylemler izlenecek. Ayrıca Perşembe günü açıklanacak olan ABD ikinci çeyrek büyüme rakamı da Fed’in atacağı adımda da belirleyici olacaktır. Japonya’da ise bu hafta Cuma günü Haziran ayı enflasyon oranı açıklanacak. Açıklanacak veri aynı zamanda BoJ’un varlık alımına ilişkin de değerlendirme olacak. Parite bir süredir Asya kaynaklı gelişmelerle hareketini sürdürürken, Yen’deki güvenli liman talebi paritede önemli bir belirleyici olmakta. Fakat bu görünüm hafta içerisindeki yoğun ABD veri akışı ile değişebilir. Bugün ise ABD’de 16:45’te hizmetler sektörü PMI verisi izlenecek. 

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 123,05 desteğinden gelen alımların alçalan direnç çizgisi olan 123,80-85 bölgesinde yavaşladığı görülüyor. Paritenin bu direnci kırması durumunda 124,45 ve 124,90 dirençleri öne çıkan seviyeler. Geri çekilmede ise 123,55 / 123,05 ve 122,45 destekleri takip edilebilir. 

Dirençler: 123,80 / 124,45 / 124,90
Destekler: 123,55 / 123,05 / 122,45
ssssssssssssss-003.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.