Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

USDTRY 2.67 seviyesinde direnç bölgesinin üzerinde seyrediyor. Geçtiğimiz haftayı 2.66’larda kapatan paritenin bugün 2.67’lerde kalıcılık sağlamaya çalıştığı görülmekte. Bu haftaya genel olarak baktığımızda, yoğun bir veri takviminin bizi beklediğini söyleyebiliriz.
 
Yurtiçinde Çarşamba günü Mayıs ayına ait enflasyon rakamı açıklanacak. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı her konuşmasında enflasyondaki yüksek seyre vurgu yaptığından ve enflasyonda iyileşme görülene dek sıkı para politikasında değişikliğe gidilmeyeceğini yinelediğinden, bu hafta açıklanacak olan enflasyon verisi yakından takip edilecek. Bu noktada bugün açıklanan İTO toptan eşya fiyatlarında düşüş oluşmuş olması, TÜFE enflasyonuna yönelik iyimser beklentileri güçlendiriyor. Aynı zamanda bu hafta sonu gerçekleşecek olan seçimin yaratmış olduğu belirsizlik ise TL üzerinde etkili olmaya devam edebilir.
 
ABD’de ise Cuma günü Tarım dışı istihdam verisini takip ediyor olacağız. Fed’in yakından takip ettiği istihdam piyasasına yönelik önemli bir veri olan tarım dışı istihdamda beklentiler 228 Bin artış yaşanacağı yönünde. Beklentilerin üzerinde bir veri alınması durumunda güçlü Dolara destekleyici olabilir.
 
Bugüne baktığımızda, ABD’den Nisan ayına dair kişisel gelir ve harcamalar verilerini takip ettik. Kişisel gelirde beklentilerin üzerinde %0.4 oranında bir artış görülürken, harcamalar kısmının beklentileri karşılayamadığını gördük. Gelen olumsuz ABD verilerinin etkisi Dolar endeksinde 97.25’den 97.15’e doğru geri çekilmelere neden oldu.
 
ABD Dolarındaki güçlü seyrin korunduğunu söyleyebiliriz. Dolar endeksinin 97.00 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması, USDTRY paritesinde de yukarı yönlü baskı yaratmaya devam edebilir. Paritede yükselişlerin devamı durumunda 2.6850-2.6950 direnç bölgesini takip ediyor olacağız. Ana desteğimiz 2.6460 seviyesine doğru düşüşler görülmediği müddetçe paritede yukarı eğilimler mevcut. Ara destekler olarak 2.6650-2.6550 karşımıza çıkmakta.

untitled-2-007.jpg