Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Yardımcısı

Dolar/TL paritesi, sabah saatlerinde ABD Dolarındaki zayıf seyre rağmen, 2.67 seviyelerinde sakin seyrediyordu. Ancak Türkiye’den gelen enflasyon verisinin ardından paritede 2.68’lere doğru alımların hızlandığını gördük. Enflasyon verisine baktığımızda, yıllık bazda %8.09 seviyesine ulaştığını görüyoruz. Enflasyon verisi beklentilerin altında açıklansa bile yıllık bazda %7.91’den %8.09 seviyesine yükseldi .  Yıllık bazda enflasyon tarafında artışın devam ettiğini söyleyebiliriz. Ancak gıda grubundaki düşüş dikkat çekmekte.  Bu durumun önümüzdeki aylarda devam edip etmeyeceği enflasyon üzerinde belirleyici olabilir. Ayrıca TCMB yıl sonu enflasyon hedefini %6.8 seviyesine revize etmişti. Bu durumda önümüzdeki süreçte enflasyon tarafında artışların devam etmesi durumunda hedef yine tutturulamayabilir. Enflasyon tarafında yaşanan bu olumsuz görünüm haliyle TL üzerinde negatif etkilerini göstermeye devam ediyor. ABD’de ise bugün ADP istihdam değişimi 200Bin beklenen artışın biraz üzerinde 201Bin kişilik artış kaydetti. Ancak Dolar endeksinin bu verinin sonucundan çok fazla etkilenmediği görülmekte. Günün geri kalanında ise ABD’den PMI verileri, Fed Bej kitap ve Fed Evans konuşması yakından takip edilmeli. ABD’den gelen veri akışı Dolar endeksinin seyri açısından önemli olacaktır. 

ABD Dolarının dünden beri zayıf seyretmesi Dolar/TL paritesinde de yükselişleri baskılıyor. Parite 2.69’lara doğru yükselişlerine rağmen buralardan geri dönüşler görülmekte ve 2.6750-2.69 aralığında seyrediyor. Gün içerisinde paritenin yeniden 2.6915’e doğru yükselişi durumunda 2.6950-2.70 aralığını direnç bölgemiz olarak takip edeceğiz. Ancak yükselişlerde başarısız kalması durumunda ve ABD’den gelecek olan veriler beklentileri karşılayamazsa bu durumda paritede 2.6700-2.6550 aralığı ara destek bölgemiz olarak karşımıza çıkıyor. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var, ana desteğimiz olan 2.6460 seviyesini kırmadığı müddetçe paritede yukarı eğilimler devam edebilir. 

546as.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/