Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan  İntegral Menkul Değerler  Araştırma Uzmanı

ABD ham petrolünde OPEC kararı yankıları petrolü yeniden 58,00$ üzerine yükseltirken, ABD istihdam verileri sonrasında ABD dolarının global piyasalarda değer kazanması emtia fiyatlarına baskı yaratıyor. Bu durum WTI’de yeniden geri çekilmelere neden olmakta. OPEC kararının sürpriz olmadığını belirtmek gerek fakat özellikle OPEC üyesi ülkelerden biri olan Kuveyt’in üretimini artırmak istemesi piyasalarda OPEC tavan kotası da artar mı sorusunu da beraberinde getirdi. İran kanadında ise yaptırımların kalkması durumunda ekstra 1 milyon varillik üretim devreye girebilir ve piyasadaki arz fazlasına yönelik endişeleri azaltabilir. Talep cephesinde ise OPEC’in genel yorumu Asya’da talebin arttığına ve artabileceğine işaret ediyor. Çin’deki büyümenin düşmesine rağmen talebin artacağı beklentisi de OPEC cephesinde dikkat çeken ana noktalar arasında yer almakta. Genel olarak OPEC kanadında beklentilerin gerçekleştiği düşünülebilir fakat üretimini artırmak isteyen ülkelerin varlığı yakın dönemde arz kanadında kendini hissettirebilir. OPEC’in bir sonraki toplantısı 4 Aralık’ta gerçekleşecek.

WTI teknik olarak incelendiğinde 58,00-30 desteğinin kırılması ile birlikte geri çekilmenin ivme kazandığı görülmekte. Ara destek 56,50 olmak üzere geri çekilmelerde bu seviye üzerinde tutunma gerçekleşmez ise 55,70 desteği dikkat çekiyor. Tepkilerde 58,00-30 seviyesi direnç olarak izlenirken, WTI’ın güçlenmesi için bu seviyenin üzerine yeniden yükselmesi ve yerleşmesi gerekli. Bununla birlikte yukarı yönlü hareketlerin devamında 59,30 ve 60,80 dirençleri göze çarpmakta.

1151.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/