Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

ABD ham petrolü bugün açıklanacak stok verileri öncesinde 52,5$ bölgesinde volatilitesini azaltıyor. Yunanistan ve Çin ile ilgili endişeler ham petrol üzerindeki baskısını korurken, bugün açıklanacak stoklara ilişkin değişiklik olmayacağı beklentisi geri çekilmeyi sınırlıyor. Bugün ayrıca değer kaybeden Dolar endeksi de ham petrolün yükselişini sağlayan etkenler arasında. ABD’de ham petrol stokları haricinde ayrıca, üretim ve ithalat verileri de önemli olacaktır. Geçtiğimiz hafta stok verilerinin artışında ithalatın etkili olduğu görülmüştü. Üretimin ise 9,6 milyon varil düzeyinde seyrini koruması önemli olacaktır. 

WTI teknik olarak incelendiğinde 50,50 bölgesinden gelen tepki alımları ile birlikte yeniden 52,00 üzerine yükselirken, bu bölge üzerindeki tutunma çabası dikkat çekiyor. Geri çekilmenin devam etmesi halinde 51,85 / 51,10 ve 50,00 ana destekleri öne çıkarken, yükselişte 52,65 / 53,30 ve 54,10 dirençleri takip edilebilir. 

Dirençler: 53,30 / 54,10 / 55,70
Destekler: 51,85 / 51,20 / 50,55

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/WTI_20150708162627.png 

vvv-003.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.