Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti

Ham petrol 45,25 desteğinin altında kalmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerde ABD’de üretimin düşmesi sonrası yükselen ham petrolde haftaya satışla başlanıldı. ABD’de piyasaların kapalı olması ve bu nedenle hacmin düşük olması petroldeki geri çekilmede etkili olabilir. Bu hafta veri akışı çok yoğun olmamakla birlikte yarın Euro Bölgesi ikinci çeyrek büyüme verisi açıklanacak. Euro Bölgesi, toplam tüketim içerisinde yaklaşık %14’lük bir payı temsil ediyor. Büyümenin beklentileri aşması talep artışını ifade edebileceği için petrolde yukarı yönlü harekete neden olabilir. Verinin zayıf gelmesi ise arz fazlasını artıracağından ham petroldeki geri çekilmeyi hızlandırabilir. Genel resim hala arz fazlasının sürdüğüne işaret ediyor fakat Çarşamba günü açıklanacak stok verileri önemli olacaktır.

WTI teknik olarak incelendiğinde geri çekilmede 45,25 desteğinin altına inildiği görülüyor. Henüz kırılma gerçekleştiğini söylemek için erken. Kırılmanın teyit edilebilmesi için bu desteğin altında kalıcılık sağlanması önemli olacaktır. Düşüşün sürmesi halinde ise ana destek 43,40 olarak izlenebilir. Yükselişte ise ana direnç 47,35 olarak takip edilebilir.

Dirençler: 45,25 / 43,40 / 41,80
Destekler: 47,35 / 48,30 / 49,40

tablo-2-021.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/