Gün sakin başladı, hareketli bitti

Avrupa'daki yükselişe eşlik eden İMKB, bankacılık hisselerinin de desteğiyle yüzde 2.14 prim yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalarda dün etkili olan satışlar, yerini bugün tepki alımlarına bıraktı. Avrupa'daki yükselişe eşlik eden İMKB, bankacılık hisselerinin de desteğiyle yüzde 2.14 prim yaptı. Endeks kapanışını 1351 puan artışla 64.561 puandan gerçekleştirdi.

Avrupa'daki borç krizine yönelik endişeler nedeniyle dün küresel borsalarda yaşanan sert düşüşlerin ardından bugün kayıplar telafi edilmeye çalışıldı. Almanya'da büyüme rakamlarının beklentileri karşılaması, IFO endekslerinin olumlu bir görünüm sergilemesi ve İspanya'nın başarılı geçen tahvil ihalesi piyasalardaki toparlanmaya destek oldu.

Günün ilk yarısında yatay seyir izleyen İMKB-100 ise Avrupa'daki yükselişlere paralel olarak çıkışını hızlandırdı. Banka hisselerine gelen alımların da etkisiyle Ulusal-100, gün içi en yüksek seviye olan 64.561 puandan kapandı. Gün sonunda 2.3 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti. Bugün bankacılık endeksi ise yüzde 3.23 değer kazandı.

Yarın yapılacak Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi dün volatil bir gün geçiren tahvil bono piyasasında yeni gün ise nispeten sakin geçti. Gün içerisinde yüzde 8.91 seviyesine kadar gerileyen gösterge faiz yüzde 8.97 bileşik seviyesinde dengelendi.

Euro/Dolar paritesine paralel olarak haftanın ilk işlem günü 1.61 seviyesini gören ve ardından 1.60 seviyelerine geri gelen Dolar/TL bugün 1.60 seviyelerinde alıcı buldu. Serbest piyasada dolar 1.5990 liradan euro 2.2550 liradan kapandı.

Öte yandan Kapalıçarşıda cumhuriyet altını 528 liradan, çeyrek altın da 129.5 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir