”Gündemimizde başka bir dil yok”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, talep gelmesi halinde konuyu değerlendireceklerini dile getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Gündemimizde Türkçe vaaz, Türkçe hutbe var başka bir dil yok" dedi.

Bardakoğlu, basın mensupları için Başkanlık'ta düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı açıklamada, kurum olarak açık ve şeffaf olmayı ilke edindiklerini ve son birkaç yıldır basınla güvene dayalı bir ilişki içinde olduklarını belirtti.

Bardakoğlu, bir gazetecinin "Demokratik Açılım" çalışmaları çerçevesinden Başkanlığın Kürtçe vaaz ve hutbe verip vermeyeceği yönündeki sorusunu, "Gündemimizde Türkçe hutbe, Türkçe vaaz var başka da bir dil yok" şeklinde yanıtladı.

Bardakoğlu, talep gelmesi halinde konuyu değerlendireceklerini dile getirdi. 

Bu sene, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye 74 bin hac kontenjanı verdiğini, bunu artırmak için ek kontenjan talep ettiklerini de bildiren Bardakoğlu, önümüzdeki bir kaç hafta içinde bunun kesinleşeceğini kaydetti.

Domuz gribinin haccı etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili bir soru üzerine Bardakoğlu, Suudi tarafının dünyayı dinlediğini ve gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.

Doktorların domuz gribinin daha çok gençleri etkilediğini, 65 yaş üzerine çok tesiri olmadığı yönündeki açıklamaları olduğunu belirten Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki küçük yaştaki çocuklara sınırlama getirilebilir. Biz de Sağlık Bakanlığımızın bu konuda vereceği bilgileri esas alacağız. Şu ana kadar herhangi bir yasak yok. Yasak olacağını da tahmin etmiyorum ama bazı tedbirler alınacak gibi görünüyor. Belki yaş sınırlaması gelebilir ama yaş sınırlaması yaşlılara gelmez. Daha çok çocuklar için gelebilir. Bu da bir ay içinde belli olur. Suudi Arabistan'dan bir açıklama gelirse hemen paylaşırız."