Güney Koreli KOBi'lerle işbirliği güçlenecek

KOSGEB ile Güney Kore'deki eş değeri SMBA iki ülke KOBİ'leri arasındaki iş birliğini geliştirmek üzere anlaşma imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KOSGEB ile Güney Kore Küçük ve Orta Ölçekli İş Kuruluşları İdaresi (SMBA), iki ülke KOBİ'leri arasındaki ilişkileri ve işbirliğini geliştirmek üzere mutabakat zaptı imzalandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ASO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde mutabakat zaptını, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Niyazi İlter, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile Güney Kore adına SMBA Başkanı Kim Dong-Sun imzaladı.

İlter, imza töreninde yaptığı konuşmada, Güney Kore ile çok önemli bir protokolü imzalamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Güney Kore ile bu konuda yapılacak işbirliğinin Türkiye'ye diğer ülkelerle yapılacak işbirliğinden çok daha büyük bir fayda sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

Güney Kore Küçük ve Orta Ölçekli İş Kuruluşları İdaresi Başkanı Dong-Sun da 2 ülke arasında benzerlikler bulunduğunu, bu nedenle iki ülke KOBİ'leri arasındaki işbirliğinin başarılı sonuçlar doğuracağını düşündüğünü söyledi.

Türkiye ile Güney Kore arasında Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Dong-Sun, Serbest Ticaret anlaşması imzalanması halinde iki ülkenin KOBİ'lerinin işbirliğini çok daha fazla geliştirme imkanına kavuşacağını kaydetti.

KOSGEB Başkanı Kaplan da imzalanan bu mutabakatın kağıtta kalmamasını, işbirliğine ve ekonomik bir değere dönüşmesini arzu ettiklerini belirtti. Türkiye'deki ve Güney Kore'deki KOBİ'lerin ticaretinin ve tecrübe paylaşımının artması için bu işbirliğini çok arzuladıklarını dile getiren Kaplan, gelişmekte olan ekonomilerde bu tür tecrübe paylaşımlarının önemine değindi. Kaplan, Güney Kore'nin başarıyla uyguladığı "Yeşil Büyüme" çalışmalarından faydalanmak ve katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Bu tür işbirliklerinin yalnızca iki ülkeye değil, bu ülkelerin yer aldığı bölgelere de olumlu katkılarının bulunduğuna işaret eden Kaplan, "Çünkü iki ülke de bulundukları bölgelerin parlayan yıldızları konumunda" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir