Güneydoğu Diyarbakır'dan ibaret değil

Başbakan Erdoğan, liste dışı bıraktığı milletvekillerine verdiği yemekli toplantıda Diyarbakır'dan adaylarına gösterilen tepkiyi değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran genel seçimlerinde liste dışı bıraktığı milletvekillerine verdiği yemekli toplantıda, Diyarbakır'dan adaylarına gösterilen tepkiyi değerlendirirken, "Nedir bu Diyarbakır meselesi? Güneydoğu Diyarbakır'dan ibaret değil. Gaziantep, Erzincan, Mardin…. Bu iler de Güneydoğu. Adaylarımız da önemli isimler. Bütün adaylarımızı tek tek inceledik" dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde verilen 12 Haziran genel seçimlerinde liste dışı kalan ve kendi istekleriyle aday olmayan yaklaşık 170 milletvekilinin katıldığı yemekte bir konuşma yaptı.

Yemeğe 15 milletvekili katılmadı

Yemeğe, 12 Haziran genel seçimlerinde liste dışı kalan ve kendi istekleriyle aday olmayan 187 milletvekili davet edildi. Yemeğe aralarında Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve Şırnak Milletvekili Veli Seyda'nda olduğu 15 milletvekilinin katılmadığı kaydedildi. Yaklaşık 170 milletvekilinin katıldığı toplantıda Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı. Milletvekillerine yasama yılı içerisinde partide ve Meclis'te verdikleri her türlü katkıya teşekkür ettiği ve milletvekillerine "gelecek dönemle ilgili ümidi besleyecek bir konuşma yaptığı" ifade edildi.

Erdoğan, Güneydoğu illerinden ve özellikle Diyarbakır'dan gösterilen adayların bölgede zayıf olduğu eleştirilerine tepki gösterdiği belirtildi.

Nedir bu Diyarbakır meselesi?

Erdoğan'ın toplantıda Diyarbakır adaylarına yönelik eleştirilere karşı; Diyarbakır'dan gösterdiği milletvekili adaylarını savunarak, "Nedir bu Diyarbakır meselesi? Listeye giren adaylar önemli insanlar. Listeleri hazırlarken kriterlerimizi dikkate aldık. Tek tek inceledik. Güneydoğu Diyarbakır'dan ibaret değil. Erzincan, Elazığ, Gaziantep, Mardin… Bunlar da bölge illeri ve hepsi çok önemli" dediği öğrenildi.

Milletvekilleri söz aldı

Bu arada Erdoğan, yemekli toplantıya katılan milletvekillerine söz de verdi. Toplantıda Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Iğdır Milletvekili Ali Güner, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Denizli Milletvekili Mithat Ekici ve Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş söz aldı.

"Kızgın değiliz, vekillik bir renk"

Söz alan milletvekilleri liste dışı kaldıkları için kırgın ve kızgın olmadıklarını belirterek kendilerine milletvekili olma şansı tanıdığı için Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiler.

Gerektiğinde bu tür tasarrufların yapılacağını anlatan milletvekilleri, "Vekillik hayatımızda bir renk oldu. Asıl bu şansı verdiğiniz için biz teşekkür ederiz. Böyle bir tasarruf yaptığınız iyi oldu. Kırgın ve kızgın değiliz" şeklinde söz aldıkları öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir