Güneydoğulu KOBİ'lere Denizbank desteği

Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Denizbank uygun şartlarda ve düşük maliyetle kredi kullanımına ilişkin işbirliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Denizbank arasında, KOBİ'lere, uygun şartlarda ve düşük maliyetle kredi kullanımına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, protokolün imza töreni sırasında yaptığı konuşmada, Güneydoğu'da faaliyet gösteren KOBİ'lerin en büyük sorunu haline gelen finansal kaynaklara ulaşma konusundaki sıkıntının, yapılan işbirliği sayesinde daha kolay çözüleceğini söyledi.

Ajanstan hibe desteği alan firmaların proje tutarlarının yüzde 50'lik bölümünü kendilerinin karşıladıklarını ifade eden Karakoyun, geçen yıl KOBİ'lere 12 milyon TL kaynak sağladıklarını, proje sahiplerinin de yaklaşık 12 Milyon TL eş finansman vermeleri gerektiğini hatırlatarak, "Bu protokol ile bizden hibe desteği alan KOBİ'ler, bankadan piyasa koşullarına göre daha uygun şartlarda ve düşük maliyetle kredi kullanma olanağına sahip olacak. Ayrıca hibe desteği alan KOBİ'ler, Denizbank'ın dış ticaret, pazarlama, alternatif finansman imkanlarına ulaşma konusunda düzenleyeceği eğitimlerden ücretsiz yararlanabilecekler" dedi.

Denizbank Güneydoğu Anadolu Bölgesi Müdürü Pervin Dinçer Altunhan da, ajansla gerçekleştirilen protokol sayesinde banka olarak daha çok sayıda KOBİ'ye ulaşabileceklerini belirterek, işbirliği kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan hibe desteği alan KOBİ'lerin eş finansman kaynakları konusunda Denizbank'ın olanaklarında yararlanabileceğine, bu kapsamda KOBİ'lere kolaylık sunacaklarını söyledi. Altunhan, "Aynı zamanda banka olarak sosyal sorumluluk çalışmalarımız çerçevesinde KOBİ'lere eğitim vereceğiz. Denizbank olarak ilk kez bir Kalkınma Ajansı ile işbirliği yapıyoruz. Bunun diğer ajanslarla yapılacak işbirliklerine örnek olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir