Günün ajandası

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İntegral Menkul Değerler
Almanya GFK Tüketici Güveni Anketi: Son dokuz aydır arka arkaya yükselen GFK tüketici güveni anketi Haziran ayında 10.2 puan ile son 10 yılın en yüksek seviyesinde açıklanmıştı. Almanya GFK Tüketici Güven Endeksinde yükselişin devam etmesi, kıtanın ortak para birimi olan Euro'da değer artışı yaşanmasına neden olabilir. 2015 yılına 9.0 seviyesinde başlayan veri, Nisan ayında 10.0 seviyesinin üzerinde açıklanmaya başlamıştı. Ağustos ayı beklentisi 10.1 seviyesinde ağırlık kazanmış durumda. (09.00)

Fransa Tüketici Güveni: Geçtiğimiz yıl 86'dan 90'a yükselen Fransa tüketici güveni, 2015 yılında 90 seviyesinin üzerinden kalmaya devam ediyor. Nisan ayında 94 seviyesine yükselen tüketici güveni, sonraki aylarda da 94 seviyesinde sabit kaldı. Haziran ayına dair olarak açıklanacak veri için piyasada oluşan beklentiler 94 seviyesinde ağırlık kazanmış durumda. Yükseliş yaşanması Euro'da değer artışı yaratabilir. (09.45)

İngiltere Mortgage Başvuruları: 2014 yılına 76.6 bin seviyesinde başlayan İngiltere mortgage başvuruları yıl içinde en son Aralık ayında 60.3 bin olarak açıklanmıştı. 2015 yılının ilk üç ayında 60.70 / 61.90 bin aralığında dağılım gösteren veri geçtiğimiz ay 64.43 bin seviyesine yükselmişti. Haziran ayında yükselişin devam etmesi Sterlin'de değer kazancı yaşanmasına neden olabilir. Haziran ayı beklentilerin 66.0 bin seviyesinde bulunduğu görülmekte. (11:30)

Amerika MBA Mortgage Başvuruları: Temmuz ayının ilk haftasına yükselişle başlayan ABD Mortgage başvuruları %4.6 oranında açıklandı. Temmuz ayının ikinci haftasında ise %1.9 azalan ABD Mortgage başvurularının geçtiğimiz hafta %0.1 arttış kaydetti. Verinin geçtiğimiz haftanın üzerinde açıklanması ABD Dolarında değer artışı yaşanmasına neden olabilir. (14:00)

ABD DOE Ham Petrol Stokları: Haftalık olarak Birleşik Devletlerde oluşan ham petrol stok miktarını göstermektedir. Stoklarda yaşanan artışın, ABD ham petrol fiyatı üzerinde olumsuz etki yaratması beklense de her zaman aynı etkinin görülmediğini belirtmek yararlı olacaktır. Geçtiğimiz hafta 2468 bin varil artış gösteren stokların 24 Temmuz bitimli hafta içerisinde arttığı gözlemlenirse ABD Ham Petrol fiyatında gerileme devam edebilir.(17:30)

Fed Faiz Oranı Kararı: Bu yıl içinde faiz oranını artırması beklenen Amerika Merkez Bankasının dün başlayan ve bugün sonlanacak olan FOMC toplantısında alacağı kararlar, ABD Dolarının değeri üzerinde doğrudan etkide bulunmaktadır. Bundan dolayı açıklama saatinde piyasa hareketliliğinde artış yaşanabilir. Normal şartlarda faiz oranlarının yükseltilmesi para biriminin değer kazanmasına neden olan en temel açıklama olarak değerlendirilir. Faiz artışı yapması beklenmeyen Fed'in, para politikasına dair alacağı kararların takip edilmesi yararlı olacaktır. (21:00)

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/