Günün ajandası ve ekonomik takvim

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İntegral Menkul Değerler

• Fransa İmalat Güveni: 2015 yılında sadece Mart ayında 99 olarak açıklanan Fransa İmalat Güveni yılın diğer aylarında 100 ile 103 aralığında açıklandı. Haziran ayında 100 olarak açıklanan veri için Temmuz ayı beklentileri 101 seviyesinden ağırlık kazanmış durumda. Yükseliş yaşanması Euro'da kısmi de olsa değer artışı yaşanmasına neden olabilir. (09.45)

• BoE Toplantı Tutanakları: İki hafta önce gerçekleştiren İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına dair olarak açıklanacak olan tutanaklarda, İngiltere ekonomisine yönelik beklentilerin yukarı yönde revize edildiği görülürse Sterlinde değer kazancı yaşanabilir. Aynı zaman BoE'nin faiz oranı ve para politikasına ilişkin görüşleri de paritenin seyri açısından oldukça önemli. (11.30)

• İtalya Perakende Satışlar: Geçtiğimiz yıl genelinde Aralık ayı haricinde negatif olarak açıklanan İtalya Perakende Satışları 2015 yılında geçtiğimiz yıla göre daha iyi bir performans gösteriyor. Yıla %1.23'lük artış ile başlayan İtalya Perakende Satışları geçtiğimiz ay, yıllık bazda %0.0 olarak açıklandı. Mayıs ayı için piyasada oluşan beklentilerin medyan değeri %0.2 seviyesinde bulunuyor. İtalya Perakende Satışlarda yaşanacak artış Euro'ya destek sağlayabilir. (12.00)

• Amerika MBA Mortgage Başvuruları: Temmuz ayının ilk haftasına yükselişle başlayan ABD Mortgage başvuruları %4.6 oranında açıklandı. Temmuz ayının ikinci haftasında ise %1.9 azalan ABD Mortgage başvurularının geçtiğimiz haftanın üzerinde açıklanması ABD Dolarında değer artışı yaşanmasına neden olabilir. (14:00)

• ABD DOE Ham Petrol Stokları: Haftalık olarak Birleşik Devletlerde oluşan ham petrol stok miktarını göstermektedir. Stoklarda yaşanan artışın, ABD ham petrol fiyatı üzerinde olumsuz etki yaratması beklense de her zaman aynı etkinin görülmediğini belirtmek yararlı olacaktır. Geçtiğimiz hafta -4346 bin varil azalış gösteren stokların 17 Temmuz bitimli hafta içerisinde arttığı gözlemlenirse ABD Ham Petrol fiyatında gerileme devam edebilir.(17:30)

Ekonomik Takvim

09:45 EUR Fransa İmalat Güveni(Temmuz) (Beklenti:101 Önceki:100)
11:30 GBP BoE Toplantı Tutanakları  
12:00 EUR İtalya Perakende Satışlar(Aylık)(Mayıs) (Beklenti:0.0%  Önceki:0.7%)
12:00 EUR İtalya Perakende Satışlar(Yıllık)(Mayıs) (Beklenti:0.2%  Önceki:0.0%)
14:00 USD ABD Mortgage Başvuruları(17 Temmuz)   (Önceki:-1.9%)
17:00 USD ABD Mevcut Konut Satışları(Haziran) (Beklenti:5.40M Önceki:5.35M)
17:30 USD ABD DOE Ham Petrol Stokları(17 Temmuz)   (Beklenti:-2200K Önceki:-4346K)
17:30 USD ABD DOE Cushing Petrol Stokları(17 Temmuz)  (Beklenti:300K  Önceki:438K)

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.