Gür Çağdaş TKYD başkanlığına yeniden seçildi

Derneğin başkan yardımcılığı görevine Didem Gordon getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığına Gür Çağdaş yeniden seçildi. TKYD'den yapılan yazılı açıklamada, derneğin dün yapılan 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimlerde 2 yıllık süre ile Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin belirlendiği, Genel Kurul sonrasında yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında da 2007 yılından beri TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Garanti Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Gür Çağdaş'ın bu göreve yeniden seçildiği duyuruldu.

Derneğin Başkan Yardımcılığı görevlerine de ING Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Didem Gordon, Genel Sekreterliğe Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Oral tekrar getirildi.

Gür Çağdaş, yaptığı değerlendirmede, Derneğin bundan sonraki süreçte de özellikle vergi ve mevzuat alanındaki düzenlemeler konusunda çalışacağını, uluslararası alanda daha çok seslerini duyurabilmek ve belirledikleri hedeflere ulaşmak için sektörün mevzuat ve vergisel alanda yapılacak yeni düzenlemelere ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

Yatırımcıların düşük faiz ortamında alternatif getiri ihtiyaçlarının artması ve yeni ürünleri daha yakından sorgular olmalarının sektörün büyümesinde önemli rol oynayacağını vurgulayan Çağdaş, GSMH'nin yüzde 4,5'i seviyesinde olan kolektif yatırım kurumları büyüklüğünü beş yıl içinde yüzde 20'ler seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

TKYD Genel Kurulu'nda seçilen yeni dönem Yönetim Kurulu, Gür Çağdaş, Didem Gordon, Tayfun Oral, Gürman Tevfik, Cem Yalçınkaya, Gülsevin Yılmaz, Ömer Yenidoğan, Celal Reyhan, Özgür Güneri, Namık Aksel ve Alp Keler'den oluştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir