Gürsel Tekin suskunluğunu bozdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Baykal ve Önder Sav'ın kendisini Parti Meclisi (PM) dışında bırakma konusunda anlaştıkları haberlerini yorumladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kendisini hedefe koyan parti içi muhalefete karşı suskunluğunu bozdu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın kendisini Parti Meclisi (PM) dışında bırakma konusunda anlaştıkları haberlerini değerlendiren Tekin, "Daha 8 ay önce birbirini boğazlayanların tamamının Gürsel Tekin üzerine ittifak etmeleri doğrusu beni sevindiriyor. Ben bu son 5 ay içinde örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak sadece ve sadece genel başkanıma ve partime katkı sunmanın ötesinde bir şey yapmış değilim" dedi.

Tekin, televizyonlarda partinin kurumsal kimliğini zedeleyen açıklamalar yapan partililer hakkında bundan sonra disiplin sürecinin işleyeceğini belirtti.

Tekin, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde kurucu başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Evleri'nin 4. yıl sonu etkinliğine katıldı. Buradan çıkışında açıklamalarda bulunan Tekin, 25 yıldır CHP'de siyaset yaptığını ve bugüne kadar partinin kurumsal kimliğine zarar verebilecek bir tek kelime etmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

Yasal süreç başlatacağız

"Örgütlerden sorumlu 3 aylık bir genel başkan yardımcısıyım. Dehşetle izliyorum, kamuoyunda, basında, medyada televizyon televizyon koşan arkadaşlarımız keşke seçim arifesinde sokaklarda Sayın Genel Başkanımız gibi, arkamda duran ilçe başkanlarımız, gönüllülerimiz gibi sokakta koşturabilselerdi. Ama bugün televizyon televizyon koşup partinin kurumsal kimliğini zedeleyenler hiç kusuruma bakmasınlar. Bundan sonra bu partide disiplin de işleyecektir, demokrasi de işleyecektir. Öncelikle elbette demokrasi işleyecektir. Ama demokrasiyi işleteceğim diye partinin kurumsal kimliğine zarar veren arkadaşlarımızı Sayın Genel Başkanımız uyardı, ben de örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak uyarmak istiyorum."

CHP'de parti içi demokrasinin olduğunu ve kurultay istenebileceğini kaydeden Tekin, "Toplarsınız, kurultay iradesi delegededir, 650 delege getirirsiniz, tartıştırmadan elbette bu kurultay yapılabilir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir