Hababam Sınıfı, öğretmenevi oldu

Filmin çekildiği Adile Sultan Kasrı, öğretmenevi ve kültür merkezi olarak hizmete açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Yazar Rıfat Ilgaz'ın en önemli eserlerinden "Hababam Sınıfı"nın çekildiği ve restore edilen Adile Sultan Kasrı, filmin oyuncularının da katılımıyla öğretmenevi ve kültür merkezi olarak hizmete açıldı.

Üsküdar'daki Validebağ tesislerinin içinde yer alan Adile Sultan Kasrı'nın 5 yıllık restorasyonun ardından açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, törende tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, bu tarihi binanın öğretmenevi olarak tekrar hizmete girmesi nedeniyle bu gün büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Validebağ Tesisleri içinde 354 dönüm arazi üzerinde yer alan ve 1916 yılından bu yana eğitim amaçlı kullanılan Adile Sultan Kasrı, 1975 yılında "Hababam Sınıfı"na ev sahipliği yaptı.

Hababam Sınıfı Müzesi olarak da kullanılan Adile Sultan Kasrı, yıprandığı için 2005 yılında restorasyona alındı. 157 yıllık tarihi bina, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yenilenmiş yüzüyle öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir