Hacettepe Üniversitesi: 57 - Beşiktaş: 84

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş, Hacettepe Üniversitesi'ni deplasmanda 84-57 yendi. 
Karşılaşmaya sert savunma yaparak başlayan Hacettepe Üniversitesi, hücumda da Tucker ve Marsh'ın basketleriyle 2. dakikaya 4-0 üstün girdi. Maçtaki ilk sayısına Vidmar ile ulaşan Beşiktaş, Cevher'in 3 sayılık basketiyle 3. dakika içinde 5-4 öne geçti. Üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında Tucker ve Grundy'nin sayılarıyla 6-0'lık seri yakalayan başkent temsilcisi, 5. dakikaya 5 sayı farkla önde girdi: (10-5). Christopher'ın 3 sayılık basketiyle hücumdaki sıkıntısına son veren siyah beyazlılar, Muratcan'ın da skora katkı yapmasıyla 6. dakika içinde 11-11'lik skorla eşitliği sağladı. Takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamayınca, çeyrek 17-17 eşitlikle geçildi. 
Beşiktaş etkili girdiği ikinci periyotta, Tutku'nun yönlendirdiği hücumlar sonrasında kolay sayılar bularak 13-4'lük seri yakaladı ve 16. dakika içinde farkı 9 sayıya (21-30) kadar çıkardı. Hacettepe Üniversitesi, yaptığı tam saha baskı sonrasında kaptığı topları sayıya çevirerek farkı azaltsa da Beşiktaş soyunma odasına 36-30 önde gitti. 
Beşiktaş, 3. çeyreğin ilk dakikalarında Tutku ve Cevher ile art arda iki tane 3 sayılık basket buldu. Dış şutlarda yüksek yüzdeyle oynamaya devam eden siyah beyazlılar, oyunun kontrolünü tamamen eline aldı ve 17. dakika farkı 20 sayıya kadar çıkardı: (36-56). Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında pota altından ve dış atışlardan bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermeyen Beşiktaş, bu çeyreği de 64-41 önde bitirdi. 
Son periyotta farkın getirdiği rahatlıkla oynayan ve tempoyu istediği gibi ayarlayan Beşiktaş, 35. dakikasına 73-50 önde girdiği karşılaşmadan 84-57 galip ayrıldı.