Hafta 70 binin üzerinde kapandı

Kar satışlarını karşılayan İMKB günü yüzde 1.3 primle tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB, gün içerisinde kar satışıyla hız kesse de, kapanışını yüzde 1.26 değer artışlar 70.101 puandan yaptı. Gün sonunda 3.28 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Dört günlük kesintisiz yükselişin ardından dün soluklanan İMKB Ulusal-100 Endeksi, haftanın son işlem gününe dengeli başladı. Açılışını 187 puan artışla 69.412 puandan gerçekleştiren endeks, kar satışıyla 68.672 puana kadar indi. Günün ikinci yarısında yeniden alıma geçen piyasa endeksin 70.572 puana yükselmesini sağladı. Bu hafta 70.820 puanla tarihi zirvesini yenileyen borsa haftalık bazda yüzde 4.3 prim yapmış oldu.

 

Dün yatay bir seyir izleyen ve yüzde 7.68 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi bugün yüzde 7.74 seviyesinde yer aldı.

Serbest piyasada dolar 1.4130 liradan, euro 1.9780 liradan kapandı. Cumhuriyet altını 417.5 liradan, çeyrek altın ise 102.5 liradan satıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 bütçe öngörülerini bugün açıkladı. Şimşek, önümüzdeki yıl bütçe açığının 33,5 milyar lira, faiz dışı fazlanın da 14 milyar lira olarak öngörüldüğünü bildirdi. Şimşek, gelecek yıl 232,2 milyar lira vergi geliri beklendiğini açıkladı.

Merkez Bankası politika faizi olan haftalık repo faizini beklendiği gibi sabit tuttu. Banka geçen ay başladığı normalleşme sürecinin parçası olarak gecelik borçlanma faizini ise 50 baz puan düşürdü. Bununla birlikte MB, 3 aylık repo ihalelerine son verdiğini açıklarken, döviz depo piyasası aracılık işlevini de sonlandırdığını duyurdu.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir