Hafta sonuna kadar yağmur var

Hava sıcaklığı hafta sonu lodosla birlikte daha da artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, sağanak yağışların hafta sonuna kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında kalan tüm yurtta devam edeceğini belirterek, "Hava sıcaklığı hafta sonu lodosla birlikte daha da artarak, mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyredecek" dedi.

Çağlar, Türkiye'nin sıcak ve güneşli geçen yaklaşık 25 günlük sürenin ardından, dün tahminlerine uygun olarak yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini söyledi.

Son 24 saatte metrekareye Antalya-Kemer'de 71, Antalya-Boztepe'de 55, Kütahya-Simav'da 41, Muğla-Milas'ta 31 kilogram yağış düştüğünü bildiren Çağlar, lodos fırtınasının hızının Balıkesir, Çanakkale ve Gökçeada'da saatte 85 kilometre, Bursa'da 80, İzmir-Çiğli'de 70, İstanbul-Sabiha Gökçen'de 60 kilometre ölçüldüğünü belirtti.

Sağanak yağışların yarın, perşembe ve cuma günleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında kalan tüm yurtta devam etmesini beklediklerini ifade eden Çağlar, yağışlı havanın hafta sonunda etkisini kaybedeceğini, ancak lodos fırtınasının cuma ve cumartesi günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde etkili olacağını bildirdi.

Çağlar, halen mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının, hafta sonu lodosla birlikte daha da artarak, normalin 6 ila 8 derece üzerinde seyredeceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir