Hakkari ve Şırnak'ta şehir merkezi taşınıyor

Başbakan Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ve Cizre'ye kaydırılmasını planladıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ve Şırnak şehir merkezlerinin halen ilçe olan Yüksekova ve Cizre'ye taşınacağını söyledi.

Londra'ya gidişinde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek olan "Terörle Mücadele Master Planı" hakkında bilgi verirken, "Cizre ve Yüksekova il merkezlerine dönüştürülebilir. Şırnak çok dar alanda. Halbuki Cizre geniş. Hakkari'nin genişlemesi zor, Yüksekova genişliyor. Ama vilayet olmadığından güvenlik ya hizmet altyapısı olmuyor. Yani şehir merkezleri taşınacak." dedi

Öte yandan Anayasa değişikliği için partisinin 14 milletvekiline ihtiyacı olduğu hatırlatılarak, bu değişikliği hayata nasıl geçireceklerinin sorulması üzerine Davutoğlu, "Anayasa konusunda ben bütün milletvekillerinin kendi vicdanlarıyla karar almaları gerektiğini düşünüyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"O aşamaya gelmeden başarmamız gereken husus partiler arası mutabakat. Anayasa bir partinin tek başına yapacağı bir süreç değil. Kişileri tek tek ikna etmeye dayalı bir pazarlık konusu olmasına ben şahsen asla izin vermem."