Halkbank KOBİ Dönüşüm Projesine imza attı

Proje, çevre ve iş sağlığı güvenliğinin, kurumsal sosyal sorumluluğun bir parçası olduğunu KOBİ'lere anlatmayı amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Fransız Kalkınma Ajansı (FKA) ile 80 milyon euroluk kredi anlaşması yapan Halkbank, anlaşma kapsamında 2011'e kadar sürecek 3 yıllık KOBİ Dönüşüm Projesine imza attı.

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, KOBİ Dönüşüm Projesi ile çevre ve iş sağlığı güvenliğinin, kurumsal sosyal sorumluluğun bir parçası olduğunu KOBİ'lere anlatmayı amaçladıklarını ifade etti.

Halkbank'tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın projeyle KOBİ'leri ve banka çalışanlarını kurumsal sosyal sorumluluk, çevre ve iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığı, Bursa'daki ilk eğitim konferansının ardından 12 ilde daha konferans düzenleneceği belirtildi.

Kocaeli'de kimya, Denizli'de tekstil ve Bursa'da otomotiv yan sanayine yönelik sektörel eğitimlerin de verileceği belirtilen açıklamada, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının önemi ve sağlayacağı katkılar, konuya ilişkin dünyadaki ve Türkiye;deki gelişmeler ile çevre ve iş sağlığı güvenliği konularında detaylı bilgilerin paylaşılacağı konferansa katılan KOBİ'lere, işletmelerini mevzuatlara uygun hale getirmek ve ISO 14001 çevre yönetim sistemi ile OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi kurmak ve belgelendirmek için yapmaları gerekenler hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti de sunulduğu ifade edildi.

KOBİ'lere kredi desteği

Bankanın, KOBİ Dönüşüm Projesi kapsamında, çevre ve iş sağlığı güvenliğine yatırımda bulunmak isteyen KOBİ'lere kredi desteği de verdiği belirtilen açıklamada, Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın da görüşlerine yer verildi.

Aydın, açıklamada şunları kaydetti:

"Konferansın öncelikli hedefi, KOBİ'lerimizi çevre ve iş sağlığı güvenliği konusunda adım atmaya teşvik etmek. Küreselleşen dünyada yeni ticari ilişkiler, doğal kaynakların verimli kullanılması, doğal çevrenin korunması, çalışanların sağlığının ve güvenliğinin sağlanması en hayati konular arasında yer alıyor. Biz de banka olarak bu konuda üzerimize düşen görevleri seve seve yapacağız. Bankamız, ekonomik ve sosyal kalkınmaya sağladığı desteklere yeni ve uzun soluklu bu proje ile devam ediyor.

Halkbank olarak amacımız, çevre ve iş sağlığı güvenliğinin kurumsal sosyal sorumluluğun bir parçası olduğunu KOBİ'lerimize anlatmak ve hem danışmanlık hizmetimizle hem de kredilerimizle bu yönde işletmelerini geliştirmek isteyenlerin yanında yer almak."