Hamburger devleri ketçap savaşına mı girecek?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL - ABD'li ketçap devi Heinz'ın Burger King'in en büyük hissedarı 3G Capital'e satışının hamburger sektöründe dengeleri değiştirebileceği belirtiliyor.

Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway ve 3G Capital'ın, ABD'li gıda devi Heinz'ı satın almak için imzaladıkları anlaşmanın dünyanın en büyük hamburger devleri McDonald's ve Burger King arasında soğuk savaş çıkarabileceğine işaret ediliyor.

Heinz'ı satın alan şirketlerden 3G Capital, Burger King'in çoğunluk hissesine sahip. Şirketin, Burger King'i güçlendirmek için McDonald's'a ketçap sağlamayı kesebileceği söyleniyor. Heinz ABD'de ketçap piyasasının yüzde 60'ına hâkim. Şirketin yurtdışında da hatırı sayılır bir varlığı söz konusu.

Uzmanlar bu hâkimiyeti dikkate alarak, Heinz'ın küresel ketçap piyasasında oyunu değiştirecek güçte olduğuna dikkat çekiyor.

CNBC yayınına katılan danışmanlık şirketi Trout & Partners'ın pazarlama stratejisti Jack Trout, "McDonald's'a hizmeti kesmek düşük bir ihtimal olsa da yine de göz ardı edilmemeli" dedi.

(cnbce.com)