Hamsinin kilosu 2 liraya geriledi

Et fiyatlarının kilosu 25 TL'yi bulurken, kilosu 2 liraya kadar gerileyen hamsi vatandaşı sevindirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Karadeniz'de bollaşan ve balıkçı tezgahlarında kilosu 2 liraya kadar gerileyen hamsi, et ve balık fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Karadenizlinin rüyasında görse bile "hayra" yorduğu, adına şiirler, hikayeler, türküler, fıkralar yazdığı, ekmeğine katık edip, pilavından, tatlısına kadar sofrasında yer verdiği hamsi, tezgahlardaki yerini aldı.

Kilosu 25 lirayı bulan et fiyatları, 10 lirayı aşan balık fiyatlarıyla hamsiyi umutla bekleyen vatandaşların, hamsinin tezgahlardaki yerini almasıyla yüzleri gülmeye başladı.

Cumhuriyet Caddesi'nde balıkçılık yapan Bayram Bütüner, yaptığı açıklamada, hamsinin bu sene çok bol olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar hamsinin çıkmasını dört gözle bekliyordu. Hamsi, et ve diğer balık fiyatlarını yüksek bulan vatandaşların ve balıkçıların yüzünü güldürdü. Bu sene çok bereketli başladı, hamsi bol olacak. Hamsi 3 yıldan beri geçen yıllara göre 1 ay erken bollaştı, çok iyi gidiyor. Vatandaşlardan büyük rağbet var. Hamsi bizim de vatandaşın da yüzünü güldürüyor. Gidişattan çok memnunuz. Havaların soğumasıyla daha da iyi olacağını düşünüyoruz."

Hamsinin bol ve ucuz olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Rıdvan Tayfur adlı vatandaş ise sağlık açısından birçok faydası olan hamsiyi, ucuz olmasından dolayı haftada 3-4 kez yediklerini söyledi.

Günlük 2 bin ton hamsi avlanıyor

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Dernek Başkanı Davut Kıyak ise Samsun'da günlük yaklaşık 2 bin ton hamsinin avlandığını belirterek, avlanan hamsilerin Türkiye'nin pek çok iline gönderildiğini belirtti.

Balıkçıların, diğer balıkların aksine hamsiden daha çok para kazandığını dile getiren Kıyak, hamsinin bolluğunun balıkçıların da yüzünü güldürdüğünü, bu yıl hamsinin bundan sonraki süreçte de bol olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir