Hanefi Avcı'ya 50 yıl istendi

Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklardan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın 22 yıl 9 aydan 49 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - "Devrimci Karargah Örgütü" üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri öne sürülen 89 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın 22 yıl 9 aydan 49 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, sanıklardan Hanefi Avcı'nın, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek, yargı görevini yapanı etkilemek, soruşturma gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından toplam 22 yıl 9 aydan 49 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.