”Harflerle ilgili bir konu çalışmalarımızda gündeme gelmedi”

Bakan Atalay, Alfabeye Q, X ve W harflerinin ekleneceği yönündeki haberlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Harflerle ilgili bir konu hiçbir yerde bizim çalışmalarımızın içinde hiçbir yerde gündeme gelmedi" dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı kabul etti.

Atalay, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra, Şahin'i TBMM Başkanı seçilmesi nedeniyle tebrik etmeye geldiğini, ancak yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdiğini söyledi.

Atalay, "Bu konuları değerlendirmiş olduk" diye konuştu.

Demokratik açılım konusundaki çalışmalarını sürdürdüğünü, sabahleyin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı ziyaret ettiğini belirten Atalay, çalışmalarının verimli bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Alfabeye Q, X ve W harflerinin ekleneceği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine ise Atalay, şunları söyledi:

"Birileri bir senaryo yazıyor. Çalışmaları sonuçlandırmadık ve hiçbir şey açıklamadık. Bu, spekülasyonlara müsait bir konudur. Bizden duymadıkça bu konularla ilgili tedbirli bakın. Bu konuyla ilgili bizim bir açıklamamız olmadı. Birilerinin yazdığı senaryolar, diyorum. Biz bir açıklama yapmadık. Biz, henüz çalışmamızı sonuçlandırmadık. Harflerle ilgili bir konu hiçbir yerde bizim çalışmalarımızın içinde hiçbir yerde gündeme gelmedi."

"Sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresinin uzatılması gündemimize gelmedi"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaretinin ardından soruları yanıtlayan Atalay, sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresinin uzatılmasının gündemde olup olmadığının sorulması üzerine, "Bu konu Hükümet olarak, hiç bizim gündemimize gelmedi. Zamanı gelince Bakanlar Kurulumuzda değerlendirilir. Bakanlar Kurulumuzun toplantılarında bu konu henüz değerlendirilmedi. Ama zamanı gelince değerlendirilir. Bakanlar Kurulumuzun yetkisindedir. Başbakanımız onu gündeme getirir ve değerlendirilir" diye konuştu.

Bakan Atalay, Şahin ile görüşmesinde "demokratik açılım" konusunda Mecliste oturum yapılmasının gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya karşılık da "Bütün konuları değerlendirdik. O konularda da görüş alış verişinde bulunduk. Ama daha çok çalışmalarla ilgili kendilerine bilgi sundum" dedi.

Atalay, "İran'ın iç güvenlik amacıyla sınıra duvar çekeceği belirtiliyor. Siz bir duyuma sahip misiniz?" sorusuna ise "Değilim" yanıtını verdi.

Muhalefetin kapalı oturum konusundaki eleştirilerinin anımsatılması üzerine de Atalay, "Hükümet sözcümüz Bakanlar Kurulundan sonra açıkladı. Bunlar parti yönetimleri arasında değerlendirilebilir. Bizim o konuda illa kapalı olacak gibi bir ısrarımız yok. 'Bu çalışmanın muhatabı milletimizdir, çalışmanın değerlendirilmesi gereken ve bizim ilk açıklamamızı yapacağımız yer de milletin temsilcisi olan TBMM'dir' diye ifademiz oldu. Biz, o kararlılığımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Atalay, bundan sonra kimleri ziyaret edeceğine ilişkin soruya karşılık ise şu anda belirlenmiş bir görüşmesinin olmadığını, ancak zaman zaman görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.