Hata varsa yok saymak doğru değil

TBMM Başkanı Çiçek, Irak sınırındaki olayla ilgili "Neticede böyle bir hata olduysa bunu yok farz etmek doğru değil. Olay inceleniyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Bir televizyon kanalında Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde meydana gelen olaya ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek,  "Bu türlü olayları değerlendirirken ayaküstü, alelacele açıklamalar yapmak beraberinde başkaca sıkıntılar da getirir" ifadesini kullandı. 
Terör örgütü üyelerinin sınırdan katırlarla, binek hayvanlarla geçtiğine dikkati çeken Çiçek, bu yolla ülkeye patlayıcıların, ağır silahların sokulduğunu, daha sonra, bu malzemeleri kullanarak, sınır karakollarını bastığını anlattı. 
Türkiye'nin bugüne kadar birçok sınır ötesi operasyon yaptığını hatırlatan Çiçek, şunları kaydetti:
"TSK, bu operasyonlarda, sivillere zarar vermemek için her türlü hassasiyeti gösterdi. Bu kadar çok operasyona rağmen sivil can kaybı olmadı. Bize verilen bilgilerde, terör örgütü dışında siviller yaşamıyor o bölgede. Yerleşim bölgelerinin dışına yapılmış operasyon... Demek ki başlangıçtan bakıldığında o bölgede terör örgütü esas itibarıyla faaliyet gösteriyor. 
Neticede böyle bir hata olduysa bunu yok farz etmek doğru değil. İnceleme konusu yapıldı."
Anayasa için de tepki göstersinler
Çiçek, "Emekli milletvekili maaşları konusunda tepki gösteren vatandaşımız, anayasayı değiştirmediğimiz takdirde de siyaset kurumuna bu tepkiyi göstersin" dedi. Çiçek "Kişisel kanaatim, madem ki konu bu kadar tartışma konusu oldu. Bana kalırsa emeklilik kanunundaki milletvekilleriyle ilgili tüm düzenlemeleri çıkaralım. Bugünkü haliyle nereye kadar gidiyorsa gitsin" şeklinde konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir