Hatay, 'pusula' oluşturacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN'DAN / Yıldız DOĞRUER

İlimizin var olan potansiyelin belirlenmesi, eksikliklerin tespiti, olması gerekenin ortaya konması için yapılacakları belirlemek ve çoğunluğun katılacağı çalışmalarla projeler oluşturmak adına başlatılan bir planın ilk günlerini ve heyecanını yaşıyoruz. Bölgemizin sesini duyurmak adına atılan yeni bir adım bu.

Geçtiğimiz günlerde Hatay Valiliği tarafından gerçekleştirilen; kaymakamlar, ilçe milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları, rektör, bölge işadamları ile kamu kurum ve kuruluşlarının katıldıkları 'ilin vizyonunu değerlendirme' toplantısı ile Hatay için stratejik yönetime geçiş ve il stratejik planı için start verildi.

Hatay için ortak akılla hazırlanmış bir strateji planı hazırlayacaklarını belirten Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, katılımcı ve planlı yönetim anlayışını egemen kılacak bir yönetim sunduklarını söylüyor ve "Kişiler, kurumlar, iller ve toplumlar için hedefler ve hayaller olmazsa geleceği ıskalamış olurlar. 20 yıl sonra 30 yıl sonra Hatay nereye gidecek? Hatay'ın hangi yoldan gideceğini belirleyeceğimiz bir yol haritasına ihtiyacımız var. İnsanımızın, ilimizin ve memleketimizin maksimum yararlanacağı bir plan oluşturacağız" diyor. Sanayi ve ticaret kavramlarının güçlü olduğu ilimizde bu anlayışı Hatay'ın bütününe oturtma çabasında olduklarını vurgulayıp, "Hatay'ın sahip olduğu potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirme  gayretindeyiz. Peşinden koşulmaya değer ortak bir hedef ve hedefler belirleyerek diğer illere göre ilimizin farklılıklarını ortaya koyacağız. İl merkezinde ve tüm ilçelerde gerçekleştirilecek toplantılarla ilimizdeki tüm ilçelerin ve sektörlerin avantaj ve dezavantajlarını belirleyeceğiz. Demir çelik, narenciye, denizcilik, zeytincilik ve tarım gibi stratejik sektörlerde özel toplantılar yaparak bir strateji planı hayata  geçireceğiz. Amacı, maliyeti  netleşmiş olan proje taslaklarını tartışarak il strateji planı içinde yer alacak projeleri belirleyeceğiz" bilgisini veriyor.

Sayın valimizin her konuşmasında belirttiği gibi bu çalışmayı oluştururken tüm kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları  ve iş dünyasının desteği ile hareket etmek gerekiyor. Bu katkı ne kadar büyük olursa ortak doğru ve hedeflere o kadar kısa sürede ulaşırız. Temel hedef; ortak akılla hazırlanmış yol haritasını belirlerken herkesin benimsediği ve katkıda bulunacağı bir Hatay pusulası oluşturarak bölgemizin sesini duyurmak.

Geçmiş yıllarda başlatılmış olan güçbirliği platformu çalışmalarında olduğu gibi bazı şeylerin askıda kalmamasını, devamı gelen projelerin gerçekleştirilmesini diliyoruz. Ancak o zaman Hatay için olumlu sonuçlara ulaşabiliriz.