Hattat, büyük ihale kozu zırhlıyı fuara getiriyor

Hema Defense, savunma sanayi ihalelerinden birini almış, milli tank Altay da dahil tank tayışıcı üreterek teslim etmişti. Şimdi de Özel Maksatlı Zırhlı Taktik Tekerlekti Araç ihalesine hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


İbrahim EKİNCİ

İSTANBUL - DÜNYA'nın pazartesi günü manşet haberiydi... "Savunma 70 milyara koşuyor" başlığıyla çıkan haberde, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın açıklamaları yer alıyordu. Müsteşar Bayar, 2023'te sektör cirosunun 35 - 40 milyar dolara (70 milyar liraya) çıkabileceği öngörüsünde bulunuyordu. Sektörde, böyle yüksek hedeflerin yolunu açan gelişmeler dikkat çekiyor. DÜNYA, geçen yıl da bu sektör firmalarının üretimi savunma araçlarında gelinen teknolojik düzeyi, tasarımı, çeşitliliği manşetine taşımıştı. Bir şeye daha tanık olduk; yıllar yılı milyar dolarlar dökerek bu tip araçlar ithal eden Türkiye'den ilk kez bazı firmalar, yüzlerce milyon dolarlık ihracat bağlantıları yaptılar...
Neredeyse sıfırdan 10 yılda 5 milyar dolar ciroya gelen bu önemli sektörün önemli firmalarından biri de Hattat Savunma (Hattat Defense.) Sektörün diğer önemli firmaları gibi çok önemli bir ihaleye hazırlanıyor: Özel Maksatlı Zırhlı Taktik Tekerlekli Araç alımı... Şirketler bu önemli ihale için kozlarını, ürettikleri model araçları sektörün en önemli fuarında (IDEF'te) görücüye çıkarıyorlar. Fuarın başladığı günün akşamı, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, kurmaylarıyla birlikte gazetecilerin karşısındaydı. Fuarda tanıtılacak araçlar ile ilk kez lansmanı yapılacak 6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç’la ilgili bilgi verdi.
HEMA Defense’in 2012 yılında dizayn çalışmalarını tamamladığı ve üretim sürecini başlattığı 6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç’ın Hema Endüstri mühendisleri tarafından tasarlandığını ve Kanadalı bir firma ile birlikte üretiminin yapıldığını belirten İbrahim Hattat, "6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracımız başta TSK olmak üzere diğer müttefik ordular tarafından en etkin kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Müşteri isteklerini tam karşılayabilmek için açık mimari yapıda geliştirilmeye uygun. Aracın ilk üretimi birlikte gerçekleştirdik. Bu aşamadan sonra üretim Hema Defense tarafından yapılacak” dedi.

 

brahim-hattat_tayfun-araci.jpg


İbrahim Hattat, 4X4 STA zırhlı muharip ve keşif araçları ile 4X4 MKKTTZA (MRAP) ve TSK ve Emniyet Güçleri için tasarladığı araçları da ilk kez IDEF’te sektör liderleri ve ziyaretçilerle buluşturacaklarını belirtti.

60 derece dik eğimde tırmanıyor

İbrahim Hattat şöyle devam etti: “Bu tip araçlar dünyada sayılı ülkeler tarafından üretiliyor. HEMA’nın böyle bir araca tüm IP hakları ile birlikte sahip olması, MSB'nin uygun gördüğü ülkelere ihracata da imkan veriyor. Aracın, tasarım paketi ve IP hakları HEMA’ya ait. Bu nedenle HEMA istediği değişikliği, geliştirmeleri uygulayabilecek. 5 farklı konfigürasyon için uygun olarak tasarlanan yeni 6x6 araca, gelişmiş silah sistemleri ve gece - gündüz görüş sistemleri eklenmiş durumda. Sınıfında en yüksek balistik ve mayın koruması sağlamak için zırhlandırıldı. Aynı zamanda düşük izlenebilirlik sağlayan bir tasarıma sahip. 7 metre uzunluğa ve 2.250 metre yükseklik, 2.550 metre genişliğindeki araç 10 personel taşıyabiliyor. 110 km azami hıza sahip. Arazide yüzde 60 dik eğimlere tırmanma ve yüzde 40 yan eğimli yerlerde sürüş sağlayabiliyor.”
Hema Defense'nin üretimi, Hattat Holding'in üretim merkezi durumundaki 220 bin metrekarelik Çerkezköy fabrikasında gerçekleştiriliyor.

Kirpi'nin durumu ne olacak?

Bilindiği gibi taktik tekerlekli zırhlı personel taşıyıcı ihalesini BMC, 'kirpi' isimli aracı ile kazanmıştı. Ancak şirket, mali sıkıntı nedeniyle bu aracı üretemiyor. Bu aracın Otokar tarafından üretileceğine ilişkin açıklamalar olmuştu. Hema Defense Genel Müdürü Koray Gökhan, "İlk ihalesinde ikinci bizdik. Ancak bize ya da üçüncü olan Otokar'a ihalesiz verilmesi sözkonusu değil. Müsteşarlık üzerinde çalışıyor. Biz ve Otokar'la görüşülüyor" dedi.
Savunma sanayide şimdiye kadar üç büyük ihale için üretim yaptıklarını anlatan Gökhan, şöyle konuştu:
"Birinci ihale 2008 yılında yapıldı, taktik tekerlekli personel taşıyıcı içindi. O ihaleyi BMC'nin üretimi Kirpi aldı. İkinci ihalede 2'si yabancı 7 firma yarıştı. Milli tank Altay'ı da taşıyacak, tank taşıyıcı üretimiydi. 46 araçlık bu ihaleyi biz aldık ve ürettik. Şimdi üçüncü büyük ihale gündemde. 6 x 6, özel maksatlı, taktik tekerlekli zırhlyı araç.. 367 araçtır ama bin araca kadar çıkacak. 1.5 milyar dolarlık bir alıma kadar gidebilir. Müsteşarlık üzerinde çalışıyor. 6 firmadan üçü (Otokar, FNSS ve Hattat) üretim hakkı aldı. Bakanlık milli geliştirme istiyor. İhaleyi kazanan aracın tüm hakları TSK'ya geçiyor. Gerektiğinde açık alıma geçebilir. Biz bu ihale için aracımızı da ürettik, hazır. Bu aracımız ihaleyi almasa bile MSB'nin onayı ile ihracatını yapabiliriz. IDEF ruarına 30'a yakın bakan geliyor, aracımızı göstereceğiz."
Gökhan, milli tank Altay'ın motor ve şanzımanı için TSK'nın ayrı ihaleye çıkmasının gündemde olduğunu, Hema'nın bu ihaleye gireceğini söyledi. Gökhan, "İki firma kaldık, biz ve Albayrak Grubu şirketi Tümosan" dedi.