Hava sıcaklığı 4 derece birden artıyor

Ocak ayının ortasına doğru ilerlerken hava sıcaklıkları mevsim normallerini üzerinde seyrediyor. Türkiye genelinde sıcaklıklarda bugün 2 ila 4 derece artıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevreleri ile Burdur'un doğu ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar; gece saatlerinde İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olacak. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 2 ile 4 derece artacak. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Gaz zehirlenmelerine dikkat

Rüzgarın Marmara bölgesi başta olmak üzere kuzey, iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenirken muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, akşam saatlerinde Trakya, gece saatlerinde bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile zamanla, Isparta, Mersin ve Adana çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu. (14)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı. (15)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri, gece saatlerinde il geneli sağanak yağışlı.(18)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı.(16)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (18)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu. (22)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu. (3)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu. (9)