Hava sıcaklığı 7 derece azalacak

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 3 ila 7 derece azalırken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 3 ila 7 derece azalırken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye’nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ile Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile Ege’de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, yağışların; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ile Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasını beklediğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.(22)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.(26)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (24)
ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (29)
ANTALYA: Parçalı, zamanla çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (23)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)
DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(31)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin, zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısı ile Van ve Bitlis çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir