Hava sıcaklığı 8 derece düşecek

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine giren yurtta, hafta sonunda hava sıcaklığı 4 ila 8 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine giren yurtta, hafta sonunda hava sıcaklığı 4 ila 8 derece düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun batı bölgeleri, dün itibarıyla Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girdi.

Tahminler kapsamında yağışlar, yarın Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun batısında görülecek.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısıyla İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışlı sistem, 16 Şubat Pazar günü Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuyla Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağışlara neden olduktan sonra yurdu terk edecek.

Hava sıcaklığı 4 ila 8 derece azalacak

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, hafta sonunda 4 ila 8 derece azalacak. Pazartesi gününden itibaren iç ve batı bölgelerde tekrar artacak olan hava sıcaklığı, hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir