Hava sıcaklığı batıda 6 derece artacak

Bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimlerde kısa süreli sağanak yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimlerde, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin olması bekleniyor. Hava sıcaklığının, batı kesimlerde hissedilir derecede 4 ila 6 derece artması, diğer yerlerde ise önemli bir değişikliğin olmaması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi öngörülüyor. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinde Avrupa Yakası hafif sağanak yağışlı.(20) 

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (21) 

İZMİR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kuzey kıyıları sağanak yağışlı. (25) 

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün(Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(27) 

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (22) 

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(18) 

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (14) 

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.(26) 

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinde Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un Avrupa yakasının sağanak yağışlı. Bu sabah saatlerinde bölgenin güneyi ile Çorlu çevrelerinde sis görülecek. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu yarın (Pazar) sabah saatlerinde kuzey kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek. 

AKDENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinde Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimleri, Kahramanmaraş'ın kuzey ve batı çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Bu sabah saatlerinde Adana çevrelerinde sis görülecek. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) Çankırı, Sivas ve Kayseri çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi)aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) kuzey ve batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgar ise bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat)esecek. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir