Hava ulaşımına sis engeli

Yoğun sis nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 7 uçak, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına yönlendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle hava ulaşımında gecikmeler meydana geldi.

Alınana bilgiye göre, İstanbul'da gece saatlerinde meydana gelen yoğun sis nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesinin zaman zaman 350-800 metreye düşmesi hava ulaşımını olumsuz etkiledi.

Çok sayıda uçak gecikmeli olarak iniş ve kalkış yaparken, Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 7 uçak, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına yönlendirildi. 

Öte yandan, Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen bazı uçaklar da görüş mesafesinin az olması dolayısıyla pisti pas geçti.

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişleri yapılamıyor.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, boğaz dün saat 22.30 itibariyle yoğun sisin görüş mesafesini olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Boğazdaki transit gemi geçişleri, halen gerçekleştirilemiyor.

Bu arada, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) Eskihisar-Topcular arabalı vapur seferinin saat 09.10, boğaz hattı seferlerinin ise saat 09.18 itibariyle yapılamadığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir