Havaalanının kapanma riski yok

Antalya Valiliği'ne göre, çöplükte devam eden yangın havalimanının kapanmasını gerektirmiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni çöp toplama alanında yangın çıktı. Sabah saatlerinden bu yana söndürülemeyen yangından yayılan dumanlar nedeniyle havalimanının geçici olarak uçuşa kapatılabileceği yönünde görüşler ileri sürülse de Antalya Valiliği, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunuyor.

Alınan bilgiye göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kızıllı bölgesinde yeni oluşturulan çöplük alanında sabah saatlerinde yangın çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, yangına anında müdahale ederek bölgede gerekli önlemleri aldılar. Çöplük yangınına 50'ye yakın ekip ve iş makineleriyle müdahale edildiğini belirten yetkililer, yangının kontrol altında olduğunu vurguladılar. Yetkililer, yangının yakındaki ormanlık alana sıçramaması için önlemlerini de aldıklarını kaydettiler.

Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, Kızıllı bölgesindeki çöplük alanda çıkan yangının uçak seferlerini etkileyeceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Balcıoğlu, ''Uçak seferlerinde aksama yok. Havalimanında işler rutin şekilde devam ediyor. Konuyla ilgili itfaiye ve diğer birimlerden de bize uyarı gelmedi'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir