Havacılık sektörü İstanbul'da buluşuyor

TAV Havalimanları, dünya havacılık otoritelerini İstanbul'da ağırlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Havalimanları Konseyi'ne (ACI) üye dünyanın dört bir yanından havacılık sektörü temsilcileri, TAV Havalimanları'nın ev sahipliğinde İstanbul'da buluşuyor.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, Konseye bağlı ACI Europe ve ACI Asia-Pacific işbirliği ile gerçekleştirilen Airport Exchange 2010, dünya genelinden 800'ü aşkın havacılık sektörü yöneticisinin katılımı ile yarın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek gece ile açılacak.

6 Ekim 2010 tarihine kadar devam edecek etkinlik kapsamında sektör otoriteleri, "Havalimanı operasyonları", "Havalimanı gelişimi ve çevre", "Ekonomi ve pazar düzenlemeleri", "Güvenlik", "Bilişimde kolaylaştırıcı çözümler ve kullanıcı hizmetleri" olarak beş ana konuda düzenlenecek konferanslara katılacak. Konferansların yanı sıra fuar alanında da uluslararası 32 kuruluş stantlarıyla yer alacak. Havacılık sektörü yöneticileri, ACI Komite toplantılarını da bu organizasyonla İstanbul'da gerçekleştirilecek.

ACI Europe Yönetim Kurulu Üyesi de olan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener konuya ilişkin değerlendirmesinde, dünya genelindeki 225 havalimanından 800 delegenin katıldığı ve ACI Europe ile ACI Asia-Pacific'in ilk defa ortaklaşa yaptığı dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği kongresine ev sahipliği yapmanın gururunu duyduklarını belirtti.

Şener, "Havacılık sektöründeki tüm iş alanlarının bir araya geldiği bu kongrenin beklentilerin çok üstünde bir büyüme hızına sahip Türk Havacılık Sektörü ve Türk havalimanlarının da tanıtımına çok büyük katkısı olacağına inanmaktayız" dedi.

ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec de Türkiye'nin, Avrupa'daki en hızlı büyüyen havacılık pazarı, TAV Havalimanları'nın da bu pazarın en önemli oyuncusu olduğunu ifade ederek havacılık yetkilileri olarak TAV Havalimanları ev sahipliğinde havalimanı yönetimi ve operasyonlara ilişkin sorunların geniş bir yelpazede çözümüne yönelik İstanbul'da çözüm arayışında bulunacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir