Hayal kırıklığına uğradık

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununun çözümü için İran ve Pakistan modeli önerisinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununun çözümü için İran ve Pakistan modeli önerisinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, "Yıllarca toplumu kışkırtmak için Türkiye İran oluyor korkusunu öneren CHP bugün döndü dolaştı, Türkiye'nin kızlarına İran modeli örtünmeyi tavsiye eder hale geldi" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununun çözümü konusundaki yaklaşımlarını eleştirdi. Bir süredir CHP'yi bu sorunun çözümüne davet ettiklerini ancak, çalışma yapılıyor yanıtı aldıkları için beklediklerini belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı Pakistan ve İran modeli önerisine sert çıktı.

"Yıllarca toplumu kışkırtmak için, sanal korkularla tedirgin etmek için Türkiye İran oluyor korkusunu öneren CHP bugün döndü dolaştı Türkiye'nin kızlarına İran modeli örtünmeyi tavsiye eder hale geldi" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her türlü hak arayışı karşısında mollalar İran'a diyen CHP şimdi İran modeli örtünmeyi Türkiye'nin kızların dayatma noktasına geldi. İnanç özgürlüğü meselesini kakül meselesine perçem meselesine indirgediler. Samimiyet bunun neresinde. Tutarlı siyaset ilkeli siyaset bunun neresinde. Meseleyi sadece kavram meselesi olarak görenler sadece perçem zülüf kakül olarak görenler milletin değerleri ile inançları ile istihza ettiklerinin farkına varmalılar.

Bu ülkenin bir Diyanet İşleri Başkanlığı var. Bu kurum bu ülkenin en önemli en ciddi kurumudur. Danışma yapacaksanız böyle bir kurum dururken niçin farklı yerlere gidip de kendinize göre sipariş bir şeyler istiyordunuz. Niçin orası değil de sağda solda ilgili ilgisiz yerlerden bir şeyler araştırıyorsunuz… Kimse umut ticareti yapmasın. Kimse şark kurnazlığı içinde olmasın. Eğer samimiyseniz gelin bu meseleyi istişare edelim konuşalım ve artık çözelim. Artık Türkiye'nin gündeminden bunu çıkaralım. İnancımdan dolayı başımı örtüyorum diyen bir kıza dayatma yapamazsınız. Çark edecekseniz samimi değilseniz milletin değerleri ile genç kızların umudu ile oynamayın."

Herhalde CHP'de devamlılık esas değil

Erdoğan, YÖK'ün kaldırılması konusunda da muhalefetin söylemleri olduğuna dikkat çekerek, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "YÖK rejim meselesidir" sözlerini hatırlattı. "Herhalde CHP'de devamlılık esas değil" diyen Erdoğan, "Biz dedik ki, YÖK'ü tartışırız, konuşuruz. Şimdiden şifreleri ele vermeyelim ne olur ne olmaz. Çok daha farklı bir YÖK'le yola devam edelim. Başka kurumlar için de aynı şey geçerli. Yeter ki muhalefetle el ele olalım, konsessus kuralım" diye konuştu.

Erdoğan muhalefetin yeni Anayasa çağrılarını da eleştirirken şunları söyledi:

"İnanın bu ana muhalefet siyaseti de bilmiyor. Ben ana muhalefetten 'Millet 26 maddeye millet tamam dedi. Gelin uyum yasalarını çıkaralım' demelerini beklerdim. Yapmamız gereken bu. Millete verdiğimiz söz var. Zaten demeseler de biz başladık işimize. Süratle uyum yasalarını çıkaracağız. Çünkü biz işimizi biliyoruz takvimi belirledik.

Görevlendirmeleri yaptık çalışmalara başladık. 15 günde anayasa değişikliğini yaparız diyenler var. Daha 1.5 sene varken seçim geldi yakındır diyen siz değil miydiniz? Kendi parti iç tüzüğünü bile bu kadar zamanda tüzük değişmez diye reddediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasası senin tüzüğünden daha basit mi daha erken zamanda mı çıkar? Bunları anlamak mümkün değil. Onlar bunları konuşadursun biz işimize bakacağız."

Ani Harabeleri'ni onlar bilmezken biz duble yol yaptık

Başbakan Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cuma namazını Ani Harabeleri'nde kılmasını ise "Onlar Ani Harabelerini akıllarına bile getirmezken, biz harabelere giden 42 kilometrelik duble yol yaptık. Daha da yapılacak yatırımlarla Ani Harabeleri çok daha farklı ve çekici bir yer haline gelecek" sözleriyle değerlendirdi.

İstanbul İl Teşkilatını 'siyasi bir test' sözleriyle değerlendirdiği referandumdaki çalışmalarından dolayı tebrik eden Erdoğan Evet diyen vatandaşların beklentilerinin ve Hayır diyenlerin korku ve kaygılarının da araştırılması, eksikliklerin tespit edilmesi talimatını verdi.

Tuzağa düşmedik

Tophane'de yaşanan olayları da hatırlatan Erdoğan, bu olaylarla toplumda kutuplaşma yaratılmaya çalışıldığını ancak bu tuzağa düşmediklerini söyledi. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajları veren Başbakan Erdoğan, "Biz bütünleştirici olmaya devam edeceğiz. Milletin duygularını istismar etmekten çekinmeyenler her zaman kaybeder. Birileri bölünme, ihanet gibi kelimeleri kullanarak kutuplaşmalar yaratmaya çalışıyor…

Her zamankinden çok daha fazla huzura ihtiyacımız var ve huzura çok daha yakınız. Bölücülük, ihanet gibi kavramlarla ortalığı karıştıranlar istediklerini alamayacaklar. Bu ülkenin birliği, bu ülkenin bayrağı, bu ülkenin resmi dili, altını çizerek resmi dil olarak söylüyorum ve kutsal olan tüm değerleri her türlü tartışmanın ötesindedir. Konuşarak, istişare ederek TBMM içerisinde sorunlarımıza çözüm arayacağız. Kararı her zaman millet verecek, parlamento verecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir